Kerstballen, één groot drama

Ik heb heus wel eens een kerstboom in huis opgetogen, een echte neppe kerstboom. En ja, zelfs gevuld met kerstballen in alle vormen en maten. Nou ja, vooral rond eigenlijk. En ik durfde wel, want ze waren van glas. Glazen kerstballen in combinatie met twee kleine kinderen is zeker een gewaagde keuze. Ik zou liever de plastic fantastic adviseren. Ik neem jullie mee naar een aantal jaar geleden, waarbij kerstballen met bloed en drama gecombineerd werden.

Kerstballen, glas en bloed

Dat klinkt niet zo gezellig. En ja, dat was het ook niet. Kerst was voorbij en het was tijd om de kerstspullen op te ruimen. Alle glazen ballen had ik keurig in een doos verzameld en onderaan de trap neergezet zodat dit naar zolder kon. Ik weet dat menig huishouden een zolder gevuld heeft met alleen al kerstspullen, zo is dat bij ons niet. Ik vind dat zonde van de ruimte en ambieer toch lege opbergruimtes, waarbij het dermate leeg is dat het eigenlijk ook weer zonde is van die ruimte. Hoe dan ook, geen dozen vol met kerstzooi hier in huis. Wel loze ruimte.

Roodharige vrouw met lichtjes

En zo stond de doos vol glazen kerstballen onderaan de trap. En nee: niet óp de trap want dat nodigt uit tot valpartijen: de trap behoort hier altijd leeg te zijn zodat we veilig van boven naar beneden en vice versa kunnen lopen.

De bewuste dag ging ik even een kort boodschapje doen. Toen ik thuis kwam en de hal binnen liep was het een horrorscenario. Óveral lagen glasscherven, tot in alle schoenen aan toe. En rondom dat glas lag weer bloed, een spoor van bloed. Welkom thuis moeders. Ik baande me een weg tussen al het glas en in de keuken aangekomen zag ik ons zoontje op het aanrecht zitten terwijl mijn man zijn voorhoofd aan het deppen was. Wat-was-hier-gebeurd?!

Val van de trap

Onze zoon was ván de trap gevallen, tégen de doos vol kerstballen die onderaan de trap stond. Mijn man haastte zich naar de gang en zag onze zoon liggen, overal bloed en overal glas. De chaos was compleet en onze zoon gehavend, een snee in zijn voorhoofd en her en der wat sneetjes van het glas. Op naar het ziekenhuis, waar zijn hoofd netjes geplakt kon worden. En die kerstballen? Geen enkele had het overleeft.

Nog altijd geen kerstballen

Het is nu twee Kerstmissen later en ik heb nog altijd geen kerstballen gekocht en we hebben nog altijd zeeën aan ruimte op onze zolder. Deze week ga ik het erop wagen, ik ga op jacht naar kerstballen. Maar wel van die van echt plastic.

Liever zachte kerstdecoratie? Bekijk dan eens mijn DIY voor een kerstslinger:

Kerst DIY: kerstdecoratie knutselen voor volwassenen én kids
Kerstdecoratie knutselen voor volwassenen waar je kinderen bij kan betrekken? Maak deze leuke kerstslinger met pompons en kralen.