Decoratieve kussens op de bank

Hoe zorg je er nou voor dat je bank er sfeervol uitziet? Hoe combineer je verschillende decoratieve kussens?

Ik merk dat veel mensen het lastig vinden om een gezellige zithoek te maken door middel van kussens. Vaak is het al heel wat als er 2 à 3 kussens op de bank liggen, vaak zijn deze nog identiek ook, of in ieder geval hebben ze minimaal dezelfde kleur. Vol enthousiasme zijn ze naar een woonwarenhuis gegaan en hebben ze trots een paar kussens in hun karretje gelegd om die vervolgens af te rekenen. Thuis aangekomen is het gewenste effect allesbehalve bereikt. Vaak zal een dergelijk plaatje er als volgt uit zien:

Photo by Michiel Annaert / Unsplash

Is dit herkenbaar voor jou? Lees dan vooral even verder!

Heel ingewikkeld hoeft het niet te zijn om een gezellige zithoek te maken die zeer uitnodigend is om lekker een avondje te netflixen. Om je op weg te helpen, geef ik je hier wat tips:

Decoratieve kussens, tips:

Tip 1: combineer verschillende texturen: allereerst komt je bank meer tot leven als je verschillende texturen combineert. Bijvoorbeeld een fluffy-kussen met een grof geweven, een kussen met lusjes etc. Door verschillende texturen te gebruiken, creëer je een soort lagen en diepte in het aanzicht, wat de bank meteen een levendige boost geeft.

Tip 2: onmisbaar op een gezellige bank, is hét patroonkussen, jouw parel! Dit kussen is direct jouw kleur-moodboard voor de overige kussens die je aan de bank toevoegt. Ik ben zelf erg fan van een kussen met bloemenprint, maar alles is hierin mogelijk met de voorwaarde dat er minimaal 3 kleuren in te vinden zijn die ook weer terug te vinden zijn in je interieur. Wil je andere kussens op dezelfde bank? Dan is het een vereiste dat de kleur van dat kussen terug te vinden is in jouw patroonkussen. Het verschil tussen een bank vol kussens zonder en mét patroonkussen, laten onderstaande foto's goed zien:

Bank met kussens zonder patroonkussen
Bank met kussens met patroonkussen

Tip 3: meer is nou eenmaal meer, zo simpel is dat in het geval van kussens op de bank. Ik moet toegeven dat wij inmiddels zoveel kussens op de bank hebben, dat er bij een avondje netflixen een heus bouwwerk aan kussens tussen ons in ligt. Niet bepaald goed voor je relatie, of je moet echt even afstand willen nemen en elkaar niet zien. Dus ja: overdrijven is ook een vak. Toch vind ik de bank er gezellig uit zien als hij vol kussens ligt.

Aan jou nu de schone taak om op zoek te gaan naar diverse kussentjes. Met deze tips gaat het je vast en zeker lukken!

Bank met kussens en een gele theepot