Ikea Hemnes schoenenkast Hack

Wat een mazzel had ik, toen ik de Hemnes schoenenkast van Ikea spotte in de koopjeshoek. Even daarvoor was ik hem aan het bewonderen in de showroom en besloot voor de zekerheid toch even een blik te werpen bij de koopjes, en ja hoor; daar stond mijn kast. Althans, nog ingepakt en wel in een ietwat beschadigde doos, maar alle onderdelen waren nog geheel in tact. Ohja, een letterlijk klein detail was ons nieuwe vervoermiddel; mijn überhippe Citroën C1. Ik schoot in de lach bij het idee dat ik daar een kast in zou moeten vervoeren maar het leek me ook wel weer een coole uitdaging. Door weer, wind en regen ben ik met kast en al naar onze auto gelopen. En het wonder was waar; het paste! En hoe? Het ging nog vet soepel ook. Uitdaging failed, mission completed.

De Hemnes kast in onze auto

Wat heb ik toch een toffe bak, op de foto zie je trouwens de coole kleur van mijn bolide. Enige nadeel is dat ik echt niet meer onherkenbaar over straat kan.

Ikea Hemnes kast in elkaar zetten

Thuis ben ik de kast in elkaar gaan zetten in onze schuur, oh hoe fijn is het om nu echt een klusruimte te hebben met alles bij de hand? I-de-aal!

Ik vond het een fijne zenn-bezigheid om de kast te monteren en daarna kon hij tegen de muur bevestigd worden. Dit liet ik even aan mijn man over terwijl ik aan het werk was. Hij mocht ook meteen de gouden plankjes van vt-wonen ophangen, hoe gaaf zijn die dan? Sommige items zie ik en daarvan weet ik dat dat gewoon meteen goed zit. Vaak zijn dat dingen waar je eigenlijk net niet naar op zoek bent maar die je gewoon zo tegen komt.

De hemnes kast voor de ikea hack

Dat staat! Ik vind de kast meteen super ideaal: er kunnen veel schoenen in en bovenin een handig extra laatje. Toch vond ik het een erg witte kast in ons kleurrijke huis, dus al snel ontstond het idee om deze kast te gaan schilderen. Is deze kast te schilderen dan? Jazéker! Wil je nog meer schilder-tips? Kijk dan zeker even hier:

Schildertips: schilderen voor beginners
Tijd om ervaring te delen. Ik heb alle schildertips verzameld zodat ook jij geen drempel meer ziet om die kwast te pakken. Schilderen is leuk!

Ik kwam thuis met een pot verf in de fijn kleur Okergoud van Flexa. Ik belde mijn man op om te vertellen dat ik ging verven en hij was not amused, al helemaal niet toen ik aankondigde dat het een gouden kleur zou zijn. Ik was in de veronderstelling dat ik het een beetje overlegd had maar dat was dus niet echt zo. Maargoed, zoals altijd kreeg ik toch groen licht “want als ik er blij van wordt..” dan vindt hij het al snel goed, lief he?!

Kast in de grondverf zetten

Bij dit type kast is het belangrijk om gebruik te maken van grondverf. Direct lak hierop aanbrengen zal geen succes zijn want de ondergrond is te glad. Ik heb hier alle randen afgeplakt maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de kast van de wand te halen voordat je hem gaat schilderen.

De hemnes kast in de grondverf

Ik heb de kast licht opgeschuurd en gegrond met grijze grondverf. Deze foto laat voor mij ook meteen zien waarom er hier in huis geen grijs welkom is: het is een grauwe kleur die in het niet valt met alle andere kleurrijkheden hier in huis. Kijk maar eens naar het verschil nu de kast klaar is:

Het eindresultaat van de hemnes hack

En hoe warm het is met deze kleur erop en hoe mooi alle kleuren zo samen komen? De greepjes heb ik ook meteen vervangen voor een goud met witte grepen. Dit geeft de kast meteen een chiquere uitstraling.

Nog meer DIY-inspiratie en Ikea Hacks?

Die vind je hier:

Verzameling van de leukste Ikea Hacks en DIY’s met stappenplan
Ikea Hacks, zó leuk om te doen! In 2020 won ik de 1e prijs voor het maken van de leukste Ikea Hacks. Ook die hacks kun je hier terugvinden, met tips! Enjoy!