Ikea Hemnes schoenenkast Hack

Een Ikea Hack met de Hemnes schoenenkast stond al langere tijd op mijn Ikea-Hack-verlanglijstje. Wat een mazzel had ik toen ik deze kast spotte in de koopjeshoek. Even daarvoor was ik hem aan het bewonderen in de showroom en besloot voor de zekerheid toch even een blik te werpen bij de koopjes, en ja hoor; daar stond hij: mijn kast.

💡
Iets tofs gezien bij IKEA? Kijk voor de zekerheid altijd nog even in de koopjeshoek.

Benodigdheden voor deze Ikea Hack

Laten we meteen beginnen met een boodschappenlijstje zodat jij meteen aan de slag kunt als jij ook een Hemnes schoenenkast wil hacken!

Benodigdheden Ikea Hemnes Hack

Ikea Hemnes kast in elkaar zetten

Thuis ben ik de schoenenkast in elkaar gaan zetten in onze schuur, oh hoe fijn is het om nu echt een klus-ruimte te hebben met alles bij de hand? I-de-aal!

Ik vond het een fijne zenn-bezigheid om de schoenenkast te monteren. Nadat dit klusje geklaard was, kon hij tegen de muur bevestigd worden. Dit liet ik even aan mijn man over terwijl ik aan het werk was. Hij mocht ook meteen de gouden plankjes van vt-wonen ophangen, hoe gaaf zijn die dan? Sommige items zie ik en daarvan weet ik dat dat gewoon meteen goed zit. Vaak zijn dat dingen waar je eigenlijk net niet naar op zoek bent maar die je gewoon zo tegen komt.

De hemnes kast voor de ikea hack

Dat staat! Ik vind de kast meteen super ideaal: er kunnen veel schoenen in en bovenin een handig extra laatje. Toch vond ik het een erg witte kast in ons kleurrijke huis, dus al snel ontstond het idee om deze kast te gaan schilderen. Is deze kast te schilderen dan? Jazéker!

💡
Nog weinig ervaring met het verven van meubels? Lees dan deze blog: Schildertips: schilderen voor beginners, ga zelf aan de slag.

Ik kwam thuis met een pot verf in de fijn kleur Okergoud van Flexa. Ik belde mijn man op om te vertellen dat ik ging verven en hij was not amused, al helemaal niet toen ik aankondigde dat het een gouden kleur zou zijn. Ik was in de veronderstelling dat ik het een beetje overlegd had maar dat was dus niet echt zo. Maar goed, zoals altijd kreeg ik toch groen licht “want als ik er blij van wordt..” dan vindt hij het al snel goed, lief he?!

Hemnes schoenenkast in de grondverf zetten

Bij dit type kast is het belangrijk om gebruik te maken van grondverf. Direct lak op de kast aanbrengen zal geen succes zijn want de ondergrond is te glad. Ik heb hier alle randen afgeplakt maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de kast van de wand te halen voordat je hem gaat schilderen. Sterker nog: dat zou ik je van harte adviseren!

De hemnes schoenenkast in de grondverf

Ik heb de kast licht opgeschuurd en gegrond met grijze grondverf. Deze foto laat voor mij ook meteen zien waarom er hier in huis geen grijs welkom is: het is een grauwe kleur die in het niet valt in ons kleurrijke huis. Overigens zou witte grondverf beter zijn geweest maar wij hadden nog grijze grondverf in huis. Hoe dan ook: kijk eens naar het verschil van een witte, naar een grijze naar een okergouden kast:

IKEA Hemnes schoenenkast hack

En hoe warm het is met deze kleur erop en hoe mooi alle kleuren zo samen komen? De greepjes heb ik ook meteen vervangen voor een goud met witte grepen. Dit geeft de kast meteen een chiquere uitstraling.

Nog meer DIY-inspiratie en Ikea Hacks?

Yes, bekijk hier tientallen IKEA hack blogs.

Verzameling van de leukste Ikea Hacks en DIY’s met stappenplan
Ikea Hacks, zó leuk om te doen! In 2020 won ik de 1e prijs voor het maken van de leukste Ikea Hacks. Ook die hacks kun je hier terugvinden, met tips! Enjoy!

Verzoek: Deze blog bevat geen gesponsorde content. Wel ontvang ik een kleine commissie als je via de linkjes in deze blog iets koopt. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.