Upcyclen van woonaccessoires

Okay, ik heb hier een belachelijk snelle en makkelijke maar toch ook doeltreffende DIY! Hoelang je hiermee bezig bent, dat hangt natuurlijk af van je materialen. Ik heb de mazzel dat ik een klus-man met gereedschap en handigheid heb en een dosis aan spuitverf! Wij gebruiken de spuitverf van Montana Black, ik ben fan! We hebben deze nog niet geprobeerd op keramiek maar het werkt als een tierelier! Ik zal eerst even een kijkje geven in onze verfcollectie (die binnenkort echt wel nog verder uitgebreid wordt want die lege vakjes zijn ook maar leeg!).

Onze collectie spuitverf

Heerlijk al die keuze. En natuurlijk zijn jullie reuze benieuwd om welke vaas het nou eigenlijk gaat, nou daar komt ie hoor!:

De vaas voor het verven

Ik vind hem nog altijd leuk, hij heeft een aparte vorm, is ook niet symmetrisch of zo. Maar ik betrapte mezelf erop dat ding ding alweer heel lang in de kast staat; zonde! Maar ik vind wit nou eenmaal niet zo spannend, dus wat doen we dan? Spuiten! Ik koos voor een kleur die exact overeen komt met één van mijn favoriete kleuren op dit moment: Heart Wood van Flexa.

Stappenplan

Tsja, dat klinkt wel heel overdreven. Ik heb er even een doek overheen gehaald en ben toen gaan schuren. Eerst heb ik dit geprobeerd met fijn schuurpapier (240) maar dat deed niks waardoor ik over ging op 180 en dat was prima. Daarna kon mijn man het spuiten (met gasmaskers, toeters en bellen) en na nog geen 2 minuten spuiten en eventjes drogen, kon de vernieuwde vaas op tafel plaatsnemen.

Het eindresultaat van de vaas

Nog meer inspiratie voor het upcyclen van woonitems?:

Upcycling voorbeelden, upcycle woonaccessoires
Upcycling, wat is dat en hoe doe je dat? Ik deel verschillende upcycling voorbeelden van woonaccesoires. Upcyclen kun je in een handomdraai.
Wil je gebruikte flessen upcyclen? Kijk dan eens bij Modi.