Okergoud en Heartwood van Flexa

Zoals mijn man zegt, is wit zijn aandeel in ons interieur (erg weinig dus). Laatst heb ik kleuradvies gegeven bij een klant en daarbij bracht ik de kleuren Okergoud en Heart Wood samen. Ik vond deze combinatie zelf ook zo fijn, dat ik al een tijdje met het idee liep om Heart Wood ook toe te voegen aan ons interieur. Okergoud hebben we namelijk al: het vlak boven de bank is okergoud en in de hal heb ik een mooie streep boven de roze lambrisering aangebracht en daarnaast het wandmeubel van deze kleur voorzien. Ik zat eraan te denken om de blauwe wand van Heart Wood te voorzien, alleen is mijn man erg fan van de blauwe muur en ben ik na gaan denken over een alternatieve plek. Nouja, nadenken… Ik had een kleurtester, die hield ik naast het gele vlak en bedacht met dat die witte muur best wel in deze kleur kon.

Roze vaas en de kleuren Heart Wood met Okergoud

En zo maakte ik mijn keuze; de muur zou niet lang meer wit zijn. Sterker nog, ik ben meteen naar Gamma gegaan om verf te halen. Maar wel nadat ik eerst de boel heb afgeplakt en stiekem is dat nog wel het meeste werk van zo’n klus.

De lijnen afkaderen met tape

Het was een behoorlijk tape-klusje wat 1.5 rol aan tape kostte, oftewel: 1,50 euro bij Action. Overigens hebben we deze tape laatst gebruikt met lakken en dat was geen succes! Daar kruipt de verf wel onderdoor. Voor muren vind ik dit nog altijd de beste tape. Bij Gamma liet ik de verf mengen in Zijdemat. Dat dit niet bepaald mat is dat zul je straks op de after-foto’s zien want hij is behoorlijk glanzend. Nou vind ik dat niet erg, maar houd daar wel rekening mee.

Verkeerde kleur

Ik heb inmiddels veel verf-ervaring (dermate veel dat het mij zelfs een schouderblessure heeft gekost ;)) en ik weet dat verf er in een blik anders uit kan zien dan op de muur. Dit was vooral opmerkelijk bij onze slaapkamer waarbij Cornflower Field er in het blik heel smerig uit zag maar toch op de muur heel mooi toonde. Na het openen van dit blik kreeg ik flashbacks naar die verf-partij en daarom maakte ik een foto om ‘te tonen’ hoe anders verf er in een blik uit kan zien:

Verkeerde kleur verf

Goed, als dit Heart Wood op de muur zou zijn, dan zou de kleur echt wel héél anders zijn. Ter goeder trouw, ben ik de muur gaan verven. Maar ik kreeg steeds meer twijfels, dit is toch niet Heart Wood?! Ik pakte mijn test-papier daar de kleur van de tester op zat en deed hier een paar vegen op: totaal anders!

Verkeerde verfkleur op de muur
Het verschil in verfkleur

Om te janken, het is gewoon echt grijs. En als ik iets niet mooi vind in ons huis, dan is het wel grijs (sorry voor de grijs-aanbidders). Ik belde Gamma op en ze zeiden dat ik langs kon komen om de pot om te ruilen. Daar aangekomen bleek dat de verfmachine kapot was en de kleuren niet goed mengde, JOH! Als ik dat aan de telefoon al had gehoord, dan scheelde dat weer een ritje naar deze Gamma, maar ze kwamen erachter na mijn telefoontje. Overmacht dus. Op naar een andere Gamma, al met al ben ik anderhalf uur bezig geweest om de juiste kleur te bemachtigen. Normaliter kan ik wel goed met tegenslagen omgaan, maar ik was dit keer echt gefrustreerd. Ik wilde de klus gewoon afmaken en ik was bang dat het grijs wellicht door het Heart Wood heen zou komen.

De juiste kleur verf: heartwood

That’s more like it! Het grijs zat natuurlijk ook al op de kwast, die heb ik goed ‘leeg’ gesmeerd op de muur, de kleurtoon kwam wel overeen dus ik kon deze kwast gelukkig gewoon hergebruiken.

Het eindresultaat met kleurvlakken

Ik ben heel blij met het resultaat van deze wand. Alleen, met het blauw aan de overzijde.. Ai, geen match.

Benieuwd wat ik na deze make-over met de wand heb gedaan? Lees snel verder:

Bordeaux Leaf en Cheeky Chestnut, kleurvlakken op de muur
Wil je de focus leggen op de lengte van de muur? Denk eens aan horizontale kleurvlakken. Daarmee krijgt jouw woonkamer echt een ander uitstraling.