Een sfeervolle hal met een ronde spiegel

Een tijd geleden, nog voordat mijn Womancave een echt helder plan had, spotte ik een grote ronde spiegel bij Casa. Gaaf! Ik was meteen verkocht en een vriendin ook, dus op naar Casa. Middenin het centrum en onze auto die stond… een paar kilometer verderop. Handig.

Met een doorsnede van 80cm en een pittig gewicht, zijn we door de stad gebanjerd. Het goot van de regen, we waren totaal doordrenkt en menig mens keek ons was verbaasd aan terwijl ik 80cm aan spiegel boven mijn hoofd hield als soort van alternatieve paraplu en mijn vriendin daarnaast haar best deed om haar tassen gekochte kleding in bedwang te houden. Na een kwartier lopen begaf haar papieren tas met een nieuw mantelpakje het, en kwam terecht vol in een plas. Op dat moment liep er een leeftijdsgenoot langs en schoot ook al in de lach. Pure chaos. Maar je moet er wat voor over hebben. De spiegel had ook niet 1cm groter moeten zijn want dan had ie niet in mijn prachtige mintgroene bolide gepast.

Mintgroene auto met spiegel

Het jammere is wel dat de spiegel inmiddels al maanden tegen een wand aan stond te niksen; ik had dé plek nog niet gevonden want inmiddels was de womancave klaar en voorzien van prachtig fotobehang dat ik niet wilde doorbreken met een spiegel.

Womancave als inspirerend kantoor, met kostenoverzicht
Een kleurrijke plek met fotobehang, heerlijke stofjes en één en al comfort. Prachtige inspirerende kleuren, maak kennis met mijn womancave!

Een spiegel in de hal, een welkome toevoeging

Nou miste ik al een tijd een spiegel beneden, gewoon een grote spiegel zodat je nog even kan kijken of je hoofd toonbaar is en of je niet toevallig met pitjes tussen je tanden loopt of tandpasta op je wang. Ingewikkeld klinkt het niet, en dat is het ook niet. De spiegel moest gewoon in de hal komen. Dus zo gezegd zo gedaan. Hoewel er wel even overheen ging hoor, want ik was ook nog altijd wel fan van de gouden wandplanken van vt-wonen. Maar een spiegel is praktisch en een spiegel weggepropt tegen een muur is ook maar een weggepropte spiegel. Zonde.

Een spiegel weggepropt tegen de muur is ook maar een weggepropte spiegel.


Ik heb de plank van de wand gehaald en dat toont een saaie bedoeling en natuurlijk overbodige schroeven. Niet charmant. Gelukkig heb ik genoeg accessoires, zoals een gouden neushoorn, een gouden giraffe enzo, dus die schroeven komen altijd van pas. Mijn man vraagt wel eens: “wie heeft er nou een gouden neushoorn in de hal?”, niet zo’n ingewikkelde vraag natuurlijk. Wij gewoon.

"Wie heeft er nou een gouden neushoorn in de hal?"

Het leuke van de ronde spiegel op deze plek, is dat ie rond is en er een lange lijn op de wand zit. Dit breekt lekker!

Tadaa, zoals ik al zei: een gang mag knallen! En ik denk dat dat hier ook wel gebeurt. Nu kan ik in ieder geval even m’n tanden checken op pitjes en tandpasta gericht van m’n gezicht verwijderen.

Shop the look

Heb je geen zin om door weer en wind te lopen om een grote gouden spiegel te bemachtigen? Natuurlij kun je hem ook online kopen: gouden ronde spiegel.

Wil je nog meer inspiratie voor jouw hal? Bekijk dan zeker mijn blog over de patroontegels op onze trap:

Traprenovatie: patroontegels op de trap
Traprenovatie: van stoffige trapbekleding naar een kleurrijke trap met patroontegels. Een flinke klus met een geweldig resultaat.