Ikea Ivar Hack, wat is dat?!

Ikea Ivar Hack met poten. Je ziet de term ongetwijfeld regelmatig langskomen: Ikea Hack. Maar wat is dat nou eigenlijk? Bij een Ikea Hack geef je Ikea meubels een nieuw leven. Je verandert het meubel/het item door er een eigen draai aan te geven. Hierbij kun je denken verven, behangen, knopjes vervangen maar ook kun je het Ikea item een totaal andere functie geven. Bij Ikea Hacks zijn de mogelijkheden eindeloos en dat maakt het juist zo leuk.

Bij Ikea Hacks geef je Ikea items een nieuwe look, zo maak je het helemaal eigen.
💡

Shop the look: hiermee kun jij aan de slag!

Zin om deze hack na te maken? Dit heb je ervoor nodig!

IKEA Ivar Hack

Ikea Ivar hack, de leukste kast om te hacken!

En als je mij vraagt wat ik het leukste te hacken item vind: de Ivar kast! Naar mijn weten is deze basic kast zelfs op de markt gebracht zodat mensen daar totaal zelf mee kunnen doen wat ze willen. Het is een super saaie kast van onbewerkt hout en is dan ook bij uitstek geschikt om zelf mee aan de slag te gaan. En hoe deze saaie kast eruit mag zien?

De basis van de ivar kast

Ha, weinig inspirerend, of wel? Ja, eigenlijk wel Want juist dankzij de eenvoud, kun je zelf helemaal los gaan.

De zoektocht naar de perfecte kast voor in de woonkamer

Ik was al een poosje op zoek naar een fijne kast om het speelgoed van de kinderen in op te kunnen bergen. Een kast die niet te hoog was, ook niet te diep en ook weer niet te breed. Maar dan ook weer geen mini kast, gewoon eentje die ik kan verplaatsen omdat ik de boel graag omgooi, en eentje waaruit de kids zelf hun speelgoed kunnen pakken en nog belangrijker: kunnen opruimen.
Na enig zoekwerk kwam ik uit op de Ivar kast. Dit blanke canvas biedt ruimte voor de creatieve geest en laat ik daar nou net blij van worden.

De Ivar Kast van Ikea is dé DIY kast die je een heerlijke Ikea Hack kunt geven.

De Ivar kast is verkrijgbaar in verschillende dieptes: 50cm en 30cm. Ik ben gegaan voor de 30cm variant.

Inspiratie om de Ivar kast te hacken

De Ivar kast kun je op oneindig veel manieren een toffe hack geven. Ik ben daarom verschillende ontwerpen gaan uittekenen:

  • De kast deels behangen en verder verven
  • De kast voor de helft verven en de helft kaal hout laten
  • De kastdeurtjes afgewerkt met sierstrips en geverfd in een lekkere kleur
  • De kast verven en de bovenzijde betegelen
  • De kast verven, nieuwe knopjes en nieuwe poten eronder

Uiteindelijk koos ik voor de laatste optie omdat ik een heerlijke gele kleur tegen kwam en direct verkocht was. Ik had nog leren handgreepjes liggen dus ik vond het ook wel tof om die een plek te geven op de kast. En omdat ik de kast liever wat hoger wilde, ben ik op zoek gegaan naar wat hogere poten. Bij Gamma slaagde ik voor verhoogde poten, alleen waren deze wit dus die moesten nog overgespoten worden.

Meubel- en tafelpoten kopen bij de specialist? Gratis Verzending!
De grootste online collectie meubel- en tafelpoten en de laatste trends op meubelgebied. ✅ Gratis verzending ✅ Ma-Vr voor 23:45 besteld, morgen in huis
Witte poten voor onder de Ivar kast

Stappenplan Ivar Hack IKEA

De Ivar kast verven

De Ivar kast vervolgens verven is natuurlijk wel het leukste om te doen! Als ik de spullen in huis heb, dan word ik heel ongeduldig want hoe sneller de verf erop kan, hoe beter. Ik ben thuis meteen de kast licht gaan opschuren en daarna kon ik heerlijk met de verfroller aan de slag. Op de één of andere manier verveelt dat nooit. Ik heb inmiddels al zoveel liters verf gebruikt en elke keer kom ik weer in een heerlijke flow terecht, al helemaal als het een lekkere kleur is.

Poten onder de Ivar Kast

De poten van de kast moesten nog overgespoten worden. Ik heb dit keer gekozen voor goedkope spuitverf van Gamma en dat werkte verrassend prima! Ik heb de poten op de uiteinden van de kast gemonteerd omdat de kast al vrij ondiep is en ik dat het mooist daarbij vond staan. Daarna heb ik de greepjes bevestigd, tip: kijk ook even aan de achterzijde of je niet toevallig op een onhandige plek boort.

Resultaat van de Ivar Hack

En dan is hij klaar, de Ivar kast! Verslavend om te doen en ik zou zo nog een kast halen en een compleet andere make-over geven. Met het resultaat van deze Ikea Hack ben ik zeer tevreden!

Nog meer Ivar Hack inspiratie!

Wat ik al zei: De Ivar kast is de perfecte kast om een heerlijke IKEA hack mee te doen. Zodoende begonnen mijn handen weer te jeuken en heb ik er nog twee Ivar Hacks tegenaan gegooid:

Populaire Ivar Hack met stappenplan!
De Ivar kast is dé kast om helemaal naar jouw smaak te maken. Voor de tweede keer geef ik hem een totaal andere look deel alle stappen met jou.
💡
Of bekijk hier alle IKEA Hacks.

Verzoek: Deze blog bevat geen gesponsorde content. Wel ontvang ik een kleine commissie als je via de linkjes in deze blog iets koopt. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.