Ikea Strandmon fauteuil stond hier al eerder!

Ongeveer anderhalf jaar geleden kocht ik het roze bankje Sara van het merk Woood. Ik was opeens into de velvet-spulletjes en zocht een fijne zitplaats voor in de erker. En ja... Wat stond er voordat Sara haar intrede deed? Nee, niet Abraham. Maar wel... een Strandmon fauteuil! Jawel, de mintgroene Strandmon fauteuil van Ikea. Maar na jaren smoezeligheden van de kinderen, was die echt niet meer woonkamerwaardig en maakte een verhuizing naar zolder waar de kinderen ermee konden doen wat ze wilden. Een goed alternatief was het trouwens geweest om onze Strandmon fauteuil te vernieuwen met Bemz hoezen: deze hoezen zijn speciaal gemaakt voor Ikea meubels!

Wellicht leuk om te zien: zo stond de - toen nog vrij schone - mintkleurige Strandmon fauteuil 20 interieurs geleden in ons huis:

Maargoed, toen stond Sara opeens in ons huis en ze paste ook bij de inrichting. Vooral toen de muur later veranderde naar de Flexa kleur Bordeaux Leaf, was de match geslaagd. Wat mij alleen vanaf het begin stoorde: de zitting is beduidend lager dan de normale bank. Ik vond dat niet mooi staan, niet logisch, niet passend. Maar beide banken waren zeer comfortabel. Hoe dan ook, gek bleef het, voor mij. Dat een bank en een stoel een andere zithoogte hebben, dat is begrijpelijk. Maar twee bank(jes) met een afwijkende hoogte, dat gaf soms wat kortsluiting in mijn bovenkamer. Vandaar dat ik ook moet graven om een foto te zoeken waar beide zitmeubelen naast elkaar staan:

Woood bankje Sara van Karwei

Afgelopen jaar hebben we de muur regelmatig geverfd. Zo gingen we van een Okergoud kleurvlak met wit eromheen, naar een Okergouden muur met Heartwood eromheen, naar drie kleurbanen in Cheeky Chestnut en Bordeaux Leaf, om vervolgens de heerlijke kleur Mild Berry te verwelkomen. Nou goed, geen jaar. Het was meer een half jaar tijd. Een mens moet wat, zullen we maar denken. Hoe dan ook, verandering geen gebrek maar Sara... zij bleef staan. Eigenlijk paste de kleur van Sara niet meer in mijn kleurpalet. Sorry Sara.

Sara naar boven

Op een morgen dacht ik: misschien kan Sara wel naar de kinderkamer van mijn dochter. Dan kan die afgeragte Strandmon van haar naar de stort en klaar is Rens. En zo stond ik 's morgens vroeg met Sara op de trap. Mijn man was boven en hoorde wat gestommel en zag zijn vrouw - ik - met Sara op de trap staan te stoeien. Laten we zeggen: hij was not amused. Sara moest zo spoedig mogelijk weer naar beneden en of ik het uit mijn hoofd wilde laten om:

  1. In mijn eentje een bank omhoog te zeulen en;
  2. Dat in een versgeverft trapgat te proberen. Eh. Okay.

Sara bankje verkopen

Dus dan maar naar plan B. Sara mocht weg, gewoon helemaal ons huis uit. Ik postte haar op verschillende platformen en kreeg best wat reacties. Ook van een mevrouw die zeker geïnteresseerd was, de volgende dag om 16:00 wilde komen - en nee dat kon niet eerder want haar man had nachtdienst - en waarop ik trouw uren heb gewacht. Mevrouw kwam zonder tegenbericht, niet opdagen. Goed, ieder zijn ding. Ditmaal was ik not amused en knikkerde Sara opnieuw online. Binnen enkele minuten kwam er een enthousiaste reactie. Deze aardige dame wilde direct komen en zo had Sara diezelfde dag toch een nieuw huisje. Nouja, wachtkamer. Sara woont nu in een wachtkamer en ergens vind ik dat idee toch wel enig. Ik hoop dat veel mensen veel zitplezier en comfort aan haar beleven.

Strandmon fauteuil van Ikea in huis

En zo kwam mijn vriendje Strandmon van Ikea weer in ons huis. Ik vind hem prachtig maar natuurlijk bestaan er ook nog mooie design fauteuils. Ik vond deze stoel wel wat anders geel dan dat ik normaliter in huis heb, althans: dacht te hebben. Okergeel is het hier meestal. Maar toen ik goed rondkeek, bespeurde ik mijn geliefde theepot - waar slechts enkele malen thee uit is gedronken maar die toch op 90% van de interieurfoto's te vinden is - een vaas en nog een vaas en niet onbelangrijk: spuitverf, allemaal in precies diezelfde geeltint. Hoe tof. Ik heb Strandmon allereerst wat demonstratief in elkaar geflanst om te zien of ik kon leven met deze kleur. Strandmon kreeg groen geel licht en het in elkaar zetten kon beginnen.

Rens, blij mens

En zo veranderde ik in een blij mens. De hoek is fleurig, we hebben weer mega comfort, Sara heeft een nieuw onderkomen en ons huis is weer meer in balans. Dit keer ga ik de Strandmon impregneren en ik hoop dat hij voorlopig bij ons kan blijven, in de woonkamer.

Verzoek: Deze blog bevat geen gesponsorde content. Wel ontvang ik een kleine commissie als je via de linkjes in deze blog iets koopt. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.