Bloemetjesbehang in de slaapkamer, gedurfd?

Dat was de reactie die ik van velen kreeg. "Dat is toch veel te druk?" Ach joh, dat valt heel erg mee! Ik word onrustiger van een witte muur en slapen doe ik altijd met mijn ogen dicht. Ga je toch liever voor een rustiger behang, dan kun je zeker hier kijken.

Behang kiezen voor in de slaapkamer

Vier maanden geleden heb ik alle wanden en het plafond, groen geverfd:

Groene muur en lambrisering in de slaapkamer

In de kleur Lush Jade van Flexa, om precies te zijn. Het groene plafond vind ik nog erg gaaf, maar toch speelde ik al een tijdje om één wand te voorzien van een leuk behangetje. Bij Kwantum zag ik enige tijd geleden een geweldig behang, Olivier:

Behang van Kwantum

Ik was er meteen helemaal weg van. Nadeel: de kleur van onze lambrisering en ons bed, zijn in geen velden en wegen terug te vinden in dit behang. En dat is wel iets dat ik belangrijk vind: die match. De kleuren moeten elkaar kunnen vinden en bij dit behang was dit niet het geval.

Zoek je behang bij je huidige kleuren verf? Zorg ervoor dat deze kleur(en) terug te vinden zijn in het behang, dit zorgt voor een rustig geheel.

Dus zocht ik zo nu en dan verder. Tot ik iemand op instagram langs zag komen met ontzettend gaaf zwart/wit behang. Wederom van Kwantum:

Behang van Kwantum

Zwart/wit behang, dat ik het uberhaupt ooit eens zou overwegen, maar ik vond het zo tof! Ik heb het behang uitgeprint op een a4'tje en vervolgens op de muur geplakt. Mijn man vond het meteen leuk (hij zal ook gedacht hebben: eindelijk geen bloemetjesbehang dus yay!). Ik plande een afspraak voor de maandag in bij Kwantum om dit behang te gaan halen. Want zo doe je dat blijkbaar anno 2021 in een pandemie.

Corona-test

En toen kwam het nieuws dat er Corona op school is, niet bij de klas van onze kinderen, maar toch, het zit nu wel heel erg in de buurt. Die volgende zondag werden de kinderen allebei ziek wakker, ze liepen aan de lopende band te hoesten en waren erg verkouden. Op naar de Corona-teststraat. Voor mij een nieuwe ervaring want ik heb gelukkig geen verkoudheid of klachten gehad sinds de pandemie. Ik was verbaasd over de enorme rijen aan auto's en het lopende band werk. Maar goed, de kinderen werden getest en maandagochtend was ik genoodzaakt om de afspraak bij Kwantum af te bellen. Althans, officieel mag je dan wel naar buiten als je kinderen alleen ziek zijn en jij geen klachten hebt, maar ik wilde geen risico lopen voor anderen. In de avond volgde de uitslag: geen Corona! Yay!

Dinsdag stond ik echter ziek op en werd ik ook onderworpen aan een test die vervolgens negatief bleek. Maar ziek was ik wel, koorts, hoesten, ontzettend verkouden en uiteindelijk ook dichtgeslipte holtes en een ontzettend drukkend gevoel. Ik besloot maar weer eens te gaan googlen op behang want dat zwart/witte...om dit te stylen had ik al diverse plannen, maar toch. Het blijft zwart/wit. En eigenlijk moet ik toegeven: dat is niet Rens. Het is niet hoe ik ben en wat ik wil bereiken met interieurstyling. Ik ben kleurrijk en sta voor een kleurrijk interieur. Een zwart/wit behang over de hele muur, is daar geen onderdeel van. Ik raakte toch wederom geënthousiasmeerd van bloemetjesbehang en kon vervolgens nergens anders aan denken dan aan bloemetjesbehang. Diverse behangetjes hebben de revue gepasseerd totdat ik bloemetjesbehang bij Karwei zag.

Vind je dit behang tof? Dat is trouwens ook hier te koop.
Nog meer behang, maar nu van Karwei

Waar blijft mijn koffie

Via whatsapp peilde ik of mijn man dit behang ook zag zitten. Tsja, wij appen hier in huis als er een etage tussen zit. Het gesprek verliep als volgt:

Ik: "als ik dit behang zie dan denk ik: ja, matcht! En helemaal Rens! Jij denkt ook zo hè?! Jij denkt ook: "ja mooie match!"
Mijn man: "ik denk alleen maar: waar blijft mijn koffie"

Goed, dat wij de passie interieurstyling niet delen, dat moge duidelijk zijn. Maar dat ik een vrijbrief had om wederom een muur met bloemetjes te behangen en dat deed mij deugd! Ik heb het meteen besteld en ook meteen een nieuwe plafondlamp aangeschaft bij Karwei:

Roze lamp van Karwei

Het behang kwam de volgende ochtend al binnen. Omdat ik nog ziek was, heb ik mezelf enorm moeten inhouden om niet te gaan behangen. En dat is knap lastig. Normaliter zou ik de behangplaksel al op de muur hebben zitten als ik te horen zou krijgen als de bezorger binnen 5 minuten arriveert. Nu was ik genoodzaakt ervoor te zorgen dat ik zo spoedig mogelijk zou herstellen om dit klusje te klaren.

De slaapkamer behangen: de zondagochtend klus

Zaterdagavond had ik besloten dat ik zondagochtend vast fit genoeg zou zijn om te gaan behangen en daarom stond om om 09:00 de eerste baan te plakken. Wat een ontzettend mooi behang! En de kleuren komen helemaal terug in de muur én het bed en de lambrisering.

Moodboard

Tip van Rens: via de app Layout van Instagram, kun je gemakkelijk plaatjes bij elkaar plakken. Zoek je kleur(en) op internet op, maak er een printscreen van en plak het zo bij elkaar. Op deze wijze zie je heel gemakkelijk of de kleuren en het behang bij elkaar passen.

Zoals je op de afbeelding ziet, komen alle kleuren bij elkaar terug. Dan kun je er zeker van zijn dat je een match gevonden hebt, gefeliciteerd!

Ik werd meteen blij van het behang toen de eerste baan erop zat, wat een vrolijk behang en wat een prachtige kleuren zitten erin verwerkt! Het behang is ook van een prima kwaliteit en mijn man was in de veronderstelling dat dit behang veel duurder zou zijn omdat het kwalitatief spul is. Dat viel dus enorm mee!

Een slaapkamer hoort rustig te zijn.
Dat is een veel gehoorde quote. Bloemetjesbehang valt wellicht niet onder die noemer. Maar het is vooral belangrijk dat je nagaat wat voor jóu goed voelt. Ik vind het zelf belangrijk dat ik blij word van een kamer. Ik zou heel onrustig worden van een witte slaapkamer. Voor iedereen zal dit anders zijn maar doe vooral wat jij mooi vindt!

En dan nu natuurlijk de after-foto's! Ik ben benieuwd hoe jij het resultaat vindt en of je ook een drukker behangetje aan zal durven in je slaapkamer!