Muurdecoratie in de woonkamer

Een lege muur geeft weinig gevoel van creativiteit, een lege muur is immers ook maar gewoon een lege muur. En zo dacht ik ook over de 'tv-muur', de wand waar onze tv aan hangt. Er hangt een klok en daar is het eigenlijk wel mee gezegd. Tijd om daar verandering in te brengen!

Blauwe muur met lamp

Al jaren pronkt hier dus onze klok, die ik van mijn man heb gekregen voor ons 10-jarig jubileum. Wat inhoudt dat die klok al bijna 4 jaar in ons huis hangt. Ik vind hem nog altijd mooi, hoewel de wijzers wellicht nog eens een ander kleurtje krijgen want ik ben eenmaal niet gecharmeerd van chroom.

Een nieuwe plek voor onze klok

Mijn man vindt het prima dat ik aanrommel in huis en continu van alles verplaats, verf en stijl. Nouja, prima is een groot woord, maar hij weet niet beter en is inmiddels gewend aan het wennen zodra ik de boel weer op zijn kop gooi. Nou zit dat met de klok iets genuanceerder, hij vond het belangrijk dat die op dezelfde plek bleef hangen. Dus zodoende hing hij daar, en hing hij daar, al vier jaar lang! Een heus record in Huize Janse. Maar ik merkte dat de muur verder weinig deed hier in huis. De klok heeft een fors formaat met 60cm doorsnede en iets eronder doen dat zou hem ook weer net niet worden.

Vandaag heb ik werkelijk al de woonaccessoires van beneden, op ons keukeneiland gezet. Door álles even van zijn plek te halen, krijg je een blanco canvas en dat geeft de creatieve geest de ruimte.

Woonaccessoires op keukeneiland

De reactie van een vriendin op deze foto was: "ik wist niet dat je zoveel nepplanten had!". Waarop ik moest toegeven dat ik me daar eigenlijk ook niet bewust van ben geweest. Als ik ooit een winkel wil openen dan weet ik wel waar ik voldoende voorraad van heb.

Tip: haal alle accessoires even helemaal uit je kamer, zo heb je een blanco canvas wat de creatieve geest weer ruimte geeft!

De rest van de woonkamer was nu 'leeg', op een vloer bezaait met lego na dan. Maar zelfs met die lego merkte ik dat ik direct inspiratie kreeg voor het onderbelichte hoekje. De klok die moest er toch echt aan geloven en verdiende een plek op onze schouw van de openhaard. Mijn man was wat huiverig dat de klok te warm zou worden maar ik heb hem beloofd de klok eraf te halen zodra de openhaard aan gaat (en da's niet zo vaak met het voorjaar in zicht!). Daarnaast had ik nog een grote wandplank van Woood die prima plaats kon nemen op de onderbelichte wand.

Wandplank ophangen in de woonkamer

En zo werd de boormachine weer uit de schuur gehaald, stond ik paraat met de stofzuiger en kreeg mijn man de edele klus om gaatjes te boren. Ik vertelde hem dat de schroef van de oude plek van de klok wel mocht blijven zitten want hier had ik al een plannetje voor: de gouden neushoorn! Ik ben zo fan van die neushoorn, die voorheen in de hal hing. In de woonkamer kan ik hem vaker bewonderen, dat ding is zo mooi van lelijkheid. Ik hou ervan!

En dan nu tijd voor de after-foto's! Ik heb dankzij deze simpele make-over weer meer plek om woonaccessoires uit te stallen, de kleuren in de woonkamer zijn meteen meer in balans en het staat vrolijk, ik ben helemaal blij!

Woonaccessoires op de wandplank