Een kastje van marktplaats opknappen

Ondernemen, ik denk dat het in je zit, of niet. Bij mij is het wel het geval, ik bedenk altijd wel bezigheden of handeltjes, zo ook als student met een - natuurlijk - niet al te ruime beurs. Ik heb klussen altijd al leuk gevonden en ik zag er wel markt in om meubeltjes op te knappen en weer te verkopen. Zo gezegd, zo gedaan. En zo stond onze hal altijd vol met opgeknapte meubeltjes, die ik weer mooi kon verkopen. Een leuke bezigheid en de klanten waren altijd blij met de strak gelakte items.

Oud theemeubel

Al lange tijd waren we inmiddels zelf aan het klussen sinds we zijn verhuisd naar Haarlem. Dit soort projectjes kwamen er niet meer van, inmiddels zijn we ook twee kinderen rijker, we hebben ons huis gerenoveerd, ik ben een eigen onderneming begonnen in kleding (wat ook alweer passé is) en we hadden gewoonweg andere dingen om handen. Maar toch begon het weer te kriebelen. Mijn man was in deze tijd vooral bezig met het bouwen van onze schuur met veranda, samen met onze buurman (buurman&buurman) en ik wilde ook wel weer zelf wat nieuws om handen hebben.

Theemeubel, nog nooit van gehoord

Ik struinde Marktplaats weer af, ik voelde me weer helemaal studentikoos, en ik stuitte op dit theemeubel. Ik had werkelijk waar nog nooit van het woord "theemeubel" gehoord, maar ik vond het een super tof kastje met een afneembaar dienblad. De prijs? Gratis en voor niets. Ik gaf mijn man de instructies om dit ding op te halen, in... Hartje Amsterdam. Oeps. Niet ideaal met parkeren. Maar je moet er wat voor over hebben, is het niet?

Ik heb nooit de intentie gehad om dit kastje voor onszelf te houden aangezien we hier niet echt een vintage-stijl hebben en ik het niet echt bij de rest vind passen. Toch was het na de make-over best een aantrekkelijk ding geworden en vond ik het niet vervelend dat hij hier even heeft gestaan. Maar mijn missie was om dit ding op te knappen en een ander mee te verblijden. Zo gezegd, zo gedaan.

Roodharige vrouw met koffie

Zoals altijd: we beginnen een klus met koffie. Uiteraard. Zodra we in kluskleding verschijnen (hoewel inmiddels mijn hele garderobe akkoord is gegaan als zijnde kluskleding, ook de nettere jurkjes en jassen), zet ik een bakkie pleur, heerlijk.

Ontvetten en schuren voordat je gaat verven

Tip: ontvet een dergelijk meubel GOED, heel goed! Vooral als het geen eigen meubel is en je geen idee hebt in welk milieu het meubel heeft gestaan. Als je het niet ontvet dan loopt je schuurpapier aan de lopende band vast en daar wordt - op de bouwmarkt na - niemand gelukkig van.

Theemeubel schuren

En dan kun je gaan schuren tot je een ons weegt, want een karwei'tje is het wel! Vooral met dergelijke hoeken en een binnenkant van de kast die natuurlijk ook strak gelakt dient te worden.

Geen doorwinterde klusser en lijkt het je leuk om ook een meubel op te knappen? Begin met een meubel dat niet vergezeld is van tientallen randjes en hoekjes en kies voor een item waarbij de binnenkant niet zichtbaar is!

Roodharige vrouw onder het stof

Waar schuurpapier is, is stof, heel veel stof.

Theemeubel geverfd

Na het schuren ben ik het theemeubel gaan afplakken en gaan gronden met grijze grondverf.

Kies je voor een donkerdere kleur verf? Kies dan voor grijze grondverf! Hierbij dekt de toplaag een stuk beter dan bij witte grondverf.

Het leek mij leuk om het onderste gedeelte van het kastje een andere kleur te geven om zo wat contrast aan te brengen. Ik vind het altijd leuk om dergelijke klusjes net "wat anders dan anders" te doen. Zo koos ik ervoor om het onderstel zwart te spuiten met spuitverf.

Theemeubel geverfd en poten in een andere kleur

En toen was het tijd voor de finishing touch! Ik heb gekozen voor de kleur Early Dew van Flexa. Een fijne mintgroene kleur die in menig interieur erg geliefd is.

Het eindresultaat van het theemeubel

De nieuwe eigenaar van dit meubel was er ontzettend blij mee. Hoe vinden jullie het resultaat?

Vind je het leuk om andere DIY-klussen te zien? Kijk dan bij mijn andere blogs:

DIY Interieur inspiratie
Zin om je handen uit de mouwen te steken? Neem een kijkje bij deze DIY-blogs, vol inspiratie, stappenplannen en klustips. Mijn DIY-klussen zijn voordelig.