Een gezellige en sfeervolle slaapkamer

Bij het inrichten van je slaapkamer is het belangrijk dat het een persoonlijke uitstraling heeft en jouw smaak weerspiegelt. Het vinden van inspiratieplaatjes kan handig zijn, maar hoe zorg je ervoor dat jouw slaapkamer niet een dertien-in-een-dozijn exemplaar wordt?

In deze blog deel ik een aantal handige tips om jouw slaapkamer uniek en persoonlijk te maken. Van verdiepte lambrisering tot het hacken van je meubels, ontdek hoe je jouw slaapkamer transformeert tot een ruimte die helemaal van jou is.

Besteed aandacht aan je slaapkamer met deze tips

Ik kom het vaak tegen dat er echt veel te weinig aandacht wordt besteed aan een fijne slaapkamer. Daarom is het de hoogste tijd voor wat tips!

Tip 1: maak je slaapkamer persoonlijk

Ik vind het heerlijk om te klussen en ergens een eigen draai aan te geven. Alles in onze slaapkamer is dan ook zelfgemaakt of gehackt: de lambrisering, mijn bekende Billy Hack, de nachtkastjes met visgraatpatroon en uiteraard hebben we alles zelf geverfd. Door zoveel zelf te doen, wordt je slaapkamer automatisch een persoonlijke ruimte.

Je hoeft niet meteen de hele muur te behangen voor wat aankleding aan de muur. Kijk eens naar de mooie Hexagons van Modulari om je muur persoonlijk te maken met je mooiste foto's.

Tip 2: kies voor sfeerverlichting

Sommige slaapkamers hebben nog net geen TL-verlichting boven het bed hangen. Als je ergens sfeerverlichting kunt toepassen dan is het wel in de slaapkamer. Zorg voor dimbare lampen en indirect licht. Zo ben ik zelf helemaal weg van onze bedlampjes die indirect, en warm licht geven. De binnenkant van de lampenkappen is goud en dat zorgt voor een fijne en warme reflectie. En yes: deze lampjes zijn dimbaar!

Tip 3: behang doet het goed in de slaapkamer

Behang is voor mij een must-have in de slaapkamer. Ik hou er niet van als de slaapkamer vol pluralia staat en daarom is het de uitgelezen plek om een mooi behang aan te brengen. Het behang in onze slaapkamer heb ik zelf ontworpen. Mijn advies zou zijn om wat zachtere tinten te gebruiken in de slaapkamer of juist donkere kleuren. Houd hier dan ook rekening mee bij het uitzoeken van behang. Zelf vind ik zacht geel/goud en roze heerlijke zachte kleuren om hier toe te passen.

Tip 4: investeer in een mooi dekbedovertrek

Een goed dekbedovertrek draagt zeker bij aan de nachtrust, kijk hierbij altijd naar het aantal TC, hierbij geldt: hoe hoger hoe beter. Het geeft de draaddichtheid aan. Je hebt vast wel eens een dekbedovertrek gekocht waar je zo doorheen kijkt. Een dergelijk dekbedovertrek zal een heel lage TC hebben. Bij kwalitatief beter dekbedovertrek zal het aantal TC vaak genoemd worden.

💡
Omdat wij behang op de muur hebben, houd ik het dekbedovertrek rustig in vrij neutrale kleuren. Stippels vind ik vrijwel altijd matchen en daarom is ons stippeldekbedovertrek mijn favoriet! Kijk goed rond in je kamer of een dekbedovertrek mooi in de ruimte zal passen voordat je hem aanschaft. Je koopt zoiets niet lós, het moet wel matchen bij de rest in de ruimte.

Heb je geen behang in de slaapkamer? Laat dan vooral het dekbedovertrek een eyecatcher zijn. Ik vind de patronen van de dekbedovertrekken van Essenza altijd erg mooi.

Meer slaapkamer inspiratie?

Aan de slag met je slaapkamer en op zoek naar nog meer inspiratie? Kijk dan hier:

Slaapkamer inspiratie, make-overs en DIY-tips, maak het sfeervol
Slaapkamer inspiratie gezocht? Een gekleurd plafond, nieuw behang, DIY tips voor (nacht)kastjes. Op deze pagina vind je volop inspiratie.

Verzoek: Indien je op mijn blog iets hebt gezien dat je wil kopen, dan zou ik het op prijs stellen als je het koopt via de linkjes op de pagina. Ik krijg hier dan namelijk een commissie over vanwege de "reclame" die ik maak. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.