Tv-meubels, er is van alles mogelijk

Als je je gaat verdiepen in de wereld van tv-meubels, dan zul je er al snel achter komen dat er van alles mogelijk is. Vroeger was een tv-meubel vooral een heel klein kastje of tafeltje waar net een dikke beeldbuis op kon staan.

Dat deze periode echt bestaan heeft, is soms lastig voor te stellen. Toch is het niet eens zo lang geleden dat mensen via zo'n scherm naar stotterende zwart/wit beelden keken.

Tegenwoordig is dat natuurlijk heel anders! De ene tv nog groter dan de ander en natuurlijk hebben tv-meubels, gelukkig, een flinke upgrade gekregen. Een tv-meubel is nu echt een vast onderdeel van het interieur geworden.

Een tv-meubel is nu echt een vast onderdeel van het interieur geworden.

Zwevende tv-meubels

Wat ik erg mooi vind staan in een interieur is een zwevend tv-meubel. Een groot voordeel hieraan is dat de vloer vrij blijft. Op deze manier kun je heel gemakkelijk schoonmaken en stofzuigen. Een ander bijkomend voordeel is de luchtigheid: geen massief blok op de vloer maar lucht in een interieur.

Organische vormen

Super gaaf: een tv-meubel met organische vormen! Rondingen in het interieur kunnen ontzettend goed en vriendelijk werken. Vooral in ruimtes waar veel rechthoekige vormen zijn, is het fijn om dit te doorbreken met wat organische vormen zoals rondingen.

Lang en strak tv-meubel

Wat je ook veel ziet zijn lange tv-meubels. Dit kan ik alleen maar toejuichen! Grote gebaren in het interieur zorgen voor een ruimtelijk effect, dit geldt voor een bank: koop deze nooit te klein, maar zeker ook voor een tv-meubel. Het voordeel van een lang en groot tv-meubel is dat je meteen opbergruimte erbij hebt. Dit scheelt mogelijkerwijs weer de aanschaf van een kast.

Zoals je kunt zien geeft dit zwarte tv-meubel ook meteen ruimte om leuke accessoires op uit te stallen.

Tv-meubel als wandmeubel

Ons tv-meubel is ook echt behoorlijk aanwezig en gecombineerd met een speelhoekje voor onze kinderen:

Nu onze kinderen ouder, en groter worden, zullen de stoeltjes waarschijnlijk vervangen worden voor grote bakken.

💡
Mijn belangrijkste tip: denk groots! Vooral als het aankomt op een tv-meubel. We leven niet meer in de jaren-80. Door voor een groot tv-meubel te gaan, win je meteen aan opbergruimte.

Meer samenwerkingen bekijken?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking. Wil je meer samenwerkingen bekijken? Kijk dan hier:

Samenwerkingen - Interikleur - Kleurrijk Wonen - Interieurstylist
Ik werk met regelmaat samen met bedrijven. Heerlijk vind ik het om elkaar te helpen. In deze blogs zie je verschillende samenwerkingen. Wil je ook samenwerken met Interikleur of bijvoorbeeld een blog over jouw website of product? Mail dan: renske@janse.me.