Op zoek naar een goedkope theedoos

Een theedoos kopen kan nog eens een flinke bevalling worden als je niet oppast. In mijn zoektocht kwam ik erachter dat er weinig spannende theedozen zijn. En degene die ik wel leuk vond, vond ik dan eigenlijk weer te klein. Ik vroeg een theedoos voor mijn verjaardag maar kwam met lege handen te staan. Niks kon mij verblijden. Wellicht zijn theedozen nou niet echt een hot item, niet echt iets om mee te pronken? Of misschien moet je wel een rib uit je lijf overhebben voor een fijn omhulsel van je theetjes? Nou goed, ik ging liever voor een leuke DIY met een Action theedoos!

💡
Leuke adressen om theedozen te shoppen:
Action
Blokker
Fonq
Xenos

De Action theedoos die geen theedoos is

Het nadeel van theedozen vind ik dat ze zoveel ruimte innemen. Doordat de theetjes plat komen te liggen, ben je al snel de helft van het vloeroppervlak van een keukenkastje kwijt. Ik vind dat daar niet goed genoeg over nagedacht is. Ik ga liever voor een verticale stapeling maar die optie is weinig te vinden. Bij Action zag ik een ladekastje, 3 etages, bamboe-hout en hack-waardig. Voor het bedrag van 7,49 was de keuze niet moeilijk: dit zou mijn nieuwe theedoos worden! Ondanks dat het eigenlijk geen theedoos is, maar een ladekastje. Hoe dan ook, verticaal stapelen, een vriendelijk bedrag en ruimte om dit ding naar mijn eigen smaak om te toveren.

Mijn theedoos van Action

Eigenlijk was het niet de vraag meer wat ik hiermee zou doen. Ik zag het wit als sneeuw voor de zon verdwijnen en plaatsmaken voor roze (ehh ja, weer roze) en de houtkleur zou voorzien worden van een lekker printje met behang van Kwantum.

Als je spullen gaat hacken, kom je vaak al een heel eind met verf en een restant behang

Action theedoos hacken, zo doe je dat

Waarschuwing! Deze Action Theedoos Hack is super eenvoudig. Maak het liefst gebruik van restantjes zodat je de hack zo voordelig mogelijk houdt. Ik had nog keukenkastjesverf over. Je kan ook andere lak gebruiken en je zou zelfs uit de voeten kunnen met een Flexa tester. Houd er wel rekening mee dat er in de tester muurverf zit, wat minder goed tegen vocht en vet kan. Of je dit kunt gebruiken, hangt er dus vanaf hoe je de theedoos gaat gebruiken. In mijn geval heb ik altijd nog genoeg lakrestanten her en der liggen en ik wilde voor de verandering wel weer wat roze gebruiken.

Maak bij een hack het liefst gebruik van restanten, speur af wat je nog hebt liggen.

Goed, aan de slag van maar!

Stap 1: schuur de theedoos lichtjes op

Altijd belangrijk: schuren. In het geval van zo'n theedoos is het super easy om te doen: het oppervlak is immers al glad. Het gaat er echt om om het net even een tandje ruwer te maken zodat de verf beter blijft plakken.

Stap 2: verf de theedoos

Vervolgens kun je de theedoos al verven. Ik heb gebruik gemaakt van een oud lakrolletje, wel zo handig! Sowieso zou ik adviseren om een roller te gebruiken, dit geeft al snel een wat strakker resultaat van een kwast.

Stap 3: knip behang op maat

Het lastigste van de hack: het behang precies op maat knippen. Check goed of je (oude) behang niet onder de kreukels zit. Indien er een patroon is dan is het ook mooi om het patroon door te laten lopen. Zoals ik ook bij mijn theedoos heb gedaan. Ik heb tussen de knipsels een paar mm ruimte gelaten omdat daar ook hout loopt. Dit betekent wel dat je 3x in één keer goed moet knippen wil dit goed lukken. Ik heb de laatjes op het behang gelegd en heb het toen overgetrokken om het daarna uit te knippen.

Stap 4: plak het behang op de laatjes

Check van te voren wel goed of het behang echt goed op maat is. Nadien knippen wordt een stuk lastiger. Ik heb met mijn vinger wat behanglijm op de laatjes gesmeerd en daarna het behang erop geplakt.

En ja, dat was het eigenlijk! Fluitje van een cent. Bekijk voor de volledigheid onderstaande video met alle stappen.

0:00
/0:40

Action Theedoos DIY

Resultaat van de Action theedoos hack

Het resultaat van de Action Theedoos Hack! Van een witte standaard ladekastje naar een gezellige persoonlijke hack.

Zelfgemaakte theedoos met theepot en theekopje

Andere toffe DIY ideeën vind je in deze verzameling blogs:

Verzameling van de leukste Ikea Hacks en DIY’s met stappenplan
Ikea Hacks, zó leuk om te doen! In 2020 won ik de 1e prijs voor het maken van de leukste Ikea Hacks. Ook die hacks kun je hier terugvinden, met tips! Enjoy!

Verzoek: Deze blog bevat geen gesponsorde content. Wel ontvang ik een kleine commissie als je via de linkjes in deze blog iets koopt. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.