Grote groei in 2022 voor Interikleur

Vorig jaar schommelde ik nog tussen de 1000-2000 volgers op Instagram. In 2022 zijn er zo'n 10.000 bijgekomen, ongekend. Van de ene sprintrace naar de andere, soms 1000 nieuwe volgers in een week. De teller bleef doorstijgen. Maar er waren gerust ook periodes waarin de stijging uit bleef en ik bleef hangen op een vrij vast aantal. Wat dat betreft is Instagram ook een raadsel, hoe kan het dat de ene foto wel wordt opgepikt en de andere niet? Zo had ik een foto met 12.000 likes, een record voor mij. Een soorgelijke foto scoorde een andere keer 300 likes. Het is dus niet iets waar je altijd veel invloed op hebt. Feit is natuurlijk wel dat ik héél blij ben met het succes van Interikleur en leuke contacten, opdrachten en samenwerkingen die ik heb gekregen.

Persoonlijke kerstkaarten ontwerpen als dank

Sowieso wilde ik iedereen waarmee ik heb samengewerkt, een persoonlijke kerstkaart sturen. En opeens kreeg ik het idee om óók mijn volgers de mogelijkheid te geven om een persoonlijk kaartje van mij te ontvangen. Ik ben iedere volger immers dankbaar voor het volgen. En ook omdat Instagram toch wat plastisch is, zo via een beeldscherm. Met sommige mensen heb ik met regelmaat gesprekken, andere volgen/liken trouw en weer andere vinden het vooral leuk om rond te neuzen of blogs te lezen. Ik wilde deze afstand wat minder maken door iets persoonlijks te doen: een eigen ontworpen kerstkaart sturen. Want wie wordt er nu niet blij van een kaartje? En hoe weinig kaarten worden er nu eigenlijk ook nog gestuurd nu het tijdperk zo digitaal is? Zodoende gooide ik er wat story's in, met een oproepje wie een kerstkaart wil ontvangen. Mijn DM ontplofte vol leuke, lieve, enthousiaste reacties. Wow.

Presentje meesturen met de kerstkaarten

Ik merkte dat ik zo blij werd van deze sfeer, dat ik een leuk presentje mee wilde sturen. Al snel popte een idee in mijn hoofd waarvoor ik momenteel bezig ben met de uitvoering. Ik word er altijd blij van om wat voor anderen te betekenen, iemand een glimlach te bezorgen, positiviteit uit te dragen in de hoop dat het als olievlek om zich heen grijpt. Mijn kerstkaartenactie sluit hier natuurlijk naadloos op aan.

Juist mensen betrekken die bescheiden zijn

De meeste reacties kwamen toen ik een oproepje deed voor bescheiden mensen, om mij JUIST DAN een bericht te sturen. Dat trok velen over de streep. Dat vind ik extra leuk en ook stoer. Iedereen verdient een kerstkaart, jij ook!

Wil jij ook een kerstkaart mèt presentje ontvangen? Vet leuk! Stuur mij een mailtje renske@janse.me of DM via instagram.

Een kaartje terug sturen hoeft niet, maar het mag natuurlijk altijd:

Renske Janse - Interikleur
Kievitstraat 3
2025ZH Haarlem

Liefs,
Renske