Slaapkamer make-over

Onze slaapkamer was gezellig maar ergens ook best veilig. En dat is natuurlijk niet Rens-waardig. Ik had wel weer zin in een flinke make-over voor onze slaapkamer. Benieuwd hoe hij er eerst uit zag?:

Donkergroen

Een plafond donkergroen verven, best gewaagd. Ik moet ook eerlijk bekennen dat zelfs ik dit wel even spannend vond. Ik heb heel lang lopen dubben… Maar ik wilde graag ook eens uit mijn comfort-zone stappen en een gewaagd plan maken, ik heb veel uitgetekend in Google Sketch-up en urenlang plaatjes gekeken op Pinterest en uiteindelijk de keuze gemaakt: de totale kamer wordt groen. En dan niet subtiel groen, nee: donker groen. Niet alleen het plafond en een wandje, nee: 4 wanden en het plafond moesten eraan geloven. The green room.

Super dankbaar ben ik dat ik dit project in samenwerking met Flexa op mij mocht nemen. En zo werd maar liefst 10 liter verf geleverd in de kleur Lush Jade om deze klus te klaren. Ik heb gebruik gemaakt van de Flexa Creations Muurverf Extra Mat, top spul dat goed dekt en heerlijk verft!

Hoe het plan ontstond

De hele bovenverdieping werd dit jaar voorzien van een nieuwe vloer. In onze slaapkamer zaten de plinten vastgekit aan de muur en de nieuwe vloer valt hoger uit dan de hoe hoog de plinten zaten. De verwachting was dat de muur het er niet heel af zou brengen en dat het behang er ook aan zou gaan indien de plinten verwijderd werden. Dus met dat in mijn hoofd, had ik weer een nieuw excuus voor een make-over. Dit plan was al snel zo vergevorderd, dat dit evengoed een groen (ha-ha) sein kreeg ondanks dat de plinten er super gemakkelijk vanaf gingen zonder enige schade. Tsja. Ik was alweer vergeten dat dat de oorspronkelijke reden was van een make-over, een reden die dus geen reden bleek maar wel evengoed aanzet heeft gegeven tot deze make-over.

Make-over nummer… 4 à 5

Dat al onze kamers al meermaals verbouwd zijn in 7 jaar tijd, dat weten de mensen die mij volgen wel. Van onze slaapkamer is dit inmiddels make-over nummer 4. Althans, van deze fysieke kamer want we hebben ook in een andere kamer geslapen en dan zou de teller op 5 staan. Een mens moet wat te doen hebben, is het niet? Eerst was dit een rommelhok waar ook nog heel charmant een vriezer verstopt stond, bij gebrek aan een vriezer in onze oude keuken. Daarna werd in 2015 het omgedoopt tot babykamer voor onze dochter, en 15 maanden daarna volgde onze zoon, dus daar kwam weer een make-over om de hoek kijken. Later hebben beide kinderen een kamer gekregen op zolder en werd de oude babykamer, mijn kantoor toen ik een bedrijf startte. Dus dat was make-over nummer 3. Vervolgens besloot ik dat deze kamer rustiger was dan de plek van onze vorige slaapkamer, en zijn we naar deze kamer verhuisd met ons bed. Daar hoorde natuurlijk ook een nieuw kleurtje bij en zo verfde ik de achterwand Cornflower Field van Flexa. Een merkwaardige kleur want in de pot denk je (ik althans): ieuw. Maar in werkelijkheid is het wauw. En de kleur kwam perfect terug in ons behang. Eerder schreef ik hierover een blog met de toepasselijke titel: ”Ieuw-kleur blijkt parel!”

Lambrisering in de slaapkamer

Ik was al lange tijd bezig met het ontwerpen van een bed en achterwand. Het huidige, steigerhouten bed dat wij 7 jaar geleden maakten, waren we wel op uitgekeken. Dus daar moest iets anders op bedacht worden. Heel veel ontwerpen van diverse achterwanden en bouwprojecten hebben de revue gepasseerd. Toen ik een plaatje tegenkwam van verdiepte lambrisering was ik echter meteen om: niet ingewikkeld, genoeg ruimte om te blijven stylen en geen kermis. Mijn man vond het ook mooi en zo stond het plan: de lambrisering zou er komen. En dat ging soepel, het was een klusje van niks en de basis stond om verder omheen te bouwen. Ohja, ik kocht vast twee wandlampen zodat die vast bevestigd konden worden. Deze zullen binnenkort een hip kleurtje krijgen want DIY’s kan ik nooit genoeg van krijgen, zo maak je het toch weer meer eigen!

50m2 verven

Het voordeel van alles in één kleur verven, is dat je weinig tape nodig hebt. Super handig. Ik ben bij de eerste laag begonnen met de muren, uit gewoonte. Natuurlijk kun je beter eerst het plafond doen, zodat je eventuele spetters op kan vangen zodra je over gaat op de muren. Maar geluk bij een ‘ongeluk’: ik kon nu wel een foto schieten van groene muren en een ‘gewoon’ wit plafond:

Ik had wel mijn commitment vast getoond door een flinke groene streep op het plafond te kwakken so there was no way back. En dat is maar goed ook, want als ik dit zie dan is het gewoon een doorsnee slaapkamer, met groene muren en niet zo spannend verder. De verf dekte verrassend goed en smeerde heerlijk soepel weg. De volgende dag heb ik de tweede laag aangebracht en alles droogde mooi egaal op. En nu… Nu is het echt een bijzondere en knusse kamer, al zeg ik het zelf.

Binnenkort gaan we verder met deze make-over want er staat nog veel op de to-do-lijst!:

  • Nieuw bed maken
  • Bed verven in Brave Ground van Flexa
  • Lambrisering verven in Brave Ground van Flexa
  • Muurdecoratie voor de andere wanden
  • En natuurlijk veel DIY-klussen zoals de lampen overspuiten en ik wil schilderijen maken voor op een wand.

Hoe vind jij het resultaat tot nu toe?

Pssst, deel twee van de make-over is ook klaar! Benieuwd naar het resultaat?