Koud buiten? Maak het warm binnen

Terwijl de temperaturen buiten dalen, is er niets beter dan het binnen lekker gezellig te maken. Ben je benieuwd hoe je jouw interieur een winterse make-over kunt geven? Met deze tips kun je meteen aan de slag!

Knusse plaids en kussens

Het eerste waar je aan denkt bij winterse gezelligheid, zijn plaids en kussens. Haal dus die warme dekens en zachte kussens tevoorschijn en schik ze mooi op je bank en fauteuils. Kies voor warme, winterse tinten zoals bordeauxrood, diepblauw of bosgroen voor dat extra vleugje winterse sfeer. Heb je het snel koud? Kies dan voor een stoov warmtekussen, dan is het zo gedaan met die koude voeten!

Kaarsen

Kaarsen zijn de ultieme sfeermakers. Denk aan geurkaarsen met winterse aroma's zoals kaneel, vanille of dennen. Je kan ze overal in huis zetten, zoals op de salontafel, vensterbank of op een dienblad op de eettafel. Zeker wanneer het buiten al vroeg donker is, is er niets gezelliger dan binnen alle kaarsjes aan te steken, en het ruikt nog eens heerlijk ook. Win-win? Zeker weten!

Winterse make-over

Warme verlichting

Met kaarsen alleen kun je natuurlijk niet heel je woning verlichten. Kies daarom ook voor een paar mooie lampen voor binnen. Laat het felle witte licht even voor wat het is en kies liever voor warme, zachte verlichting. Hang bijvoorbeeld lichtslingers op, gebruik tafellampen met gedempt licht of zoek een mooie leeslamp voor naast de zetel. Deze zachte verlichting zorgt meteen voor een knusse sfeer in je hele huis.

Breng de natuur naar binnen

In je decoratie kan je helemaal los gaan met natuurlijke elementen. Denk aan een mooie kerstkrans voor de voordeur gemaakt met dennenappels, takken met bessen en dergelijke. Binnen is het natuurlijk enorm gezellig om een kerstboom te zetten met lichtjes en mooie versiering. Zo kan het winterseizoen pas echt van start gaan, want een kerstboom heeft toch altijd een beetje iets magisch.

Winterse decoratie, kerstkrans

Winterse geuren: potpourri en verse kruiden

Maak het binnen nog gezelliger en laat je huis heerlijk ruiken met winterse geuren. Dit kan je doen door zelf een potpourri van gedroogde citrusvruchten, kaneelstokjes en kruidnagels te maken. Of zet een pot op het fornuis met water, appelschillen, kaneel en kruiden zoals rozemarijn. Je huis zal zich meteen vullen met een heerlijk winter aroma, hmmm.

Nog meer styling tips en decoratie?

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie om jouw huis gezellig te maken? Kijk dan eens naar de vele blogs over styling tips en decoratie.

Styling tips en decoratie
Je huis gezellig aankleden? In deze blogs deel ik decoratie inspiratie maar ook belangrijk: stylingtips! Waar pas je welke decoratie toe?

*Dit artikel is tot stand gekomen dankzij een samenwerking.