Mijn weg naar mijn bedrijf als Interieurstylist

Variatie is iets dat voor mij ontzettend belangrijk is. Als (ex) ras-job-hopper hield ik het nooit langer dan 2 jaar uit bij één werkgever. Zo heb ik voor mijn 32-jarige leeftijd een nogal uiteenlopend CV. Auteur van een jeugdroman, Balie-medewerker Verzekeringsadviseur, Administratief Medewerker, Eigenaresse van een kledingbedrijf, Keukenontwerper... Tsja ehh, logica is ver te zoeken. Vooral in combinatie met mijn hbo-diploma Human Resource Management waarmee ik welgeteld geen enkele functie heb bekleed. Ja, ik wilde een hbo-papier, ja, ik wilde een brede opleiding waarbij van alles langs zou komen: Mondelinge & Schriftelijke Communicatie, Psychologie, Rechten...

Op mijn CV staat van alles: Auteur van een Jeugdroman, verzekeringsadviseur, eigenaresse van een kledingbedrijf...

Op zich was deze opleiding geen verkeerde keuze, alle vakken die ik heb gevolgd hebben zeker meerwaarde gehad voor mijn verdere loopbaan. Min of meer was dit ook de insteek van de puberale keuze om deze opleiding te kiezen: een opleiding die niet heel specifiek voelde maar een meerwaarde zou zijn voor mezelf en voor wat ik ook zou gaan doen, een brede opleiding. De Minor Trainersvaardigheden & Opleidingsadvies was zodoende ook een fijne toevoeging. Ik hou van adviseren, en een plan te maken hoe je iets aan kan pakken en de communicatieve vaardigheden zijn een welkome ervaring.

De rode draad in mijn loopbaan: niks lang vol houden

Toch was de enige rode draad in mijn loopbaan, het feit dat ik niks lang vol hield. Ik kon best jaloers zijn op mensen die tientallen jaren hetzelfde werk konden doen zonder verveeld te raken. Voor mij lag dat anders: ik was altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en nieuwe kennis. Want ja: naast mijn diverse banen, heb ik ook diverse cursussen gevolgd: Vastgoedstyling, Fotografie, Noors, Bedrijfsvoering en SketchUp.

Naast mijn diverse banen was ik altijd bezig met het volgen van andere cursussen.

Alhoewel ik hoofdzakelijk een autodidact ben: ik leer mezelf op eigen initiatief en met mijn eigen middelen van alles aan. Zo ben ik niet met een fotografiecursus begonnen, nee, ik fotografeerde al jaren en dacht dat een cursus wenselijk zou zijn omdat ik dan pas "fotograaf" zou zijn. Ahem, ik kwam erachter dat ik mezelf al zoveel had geleerd, dat ik van de cursus niet echt meer wat opgestoken had.

Renske, fotograaf op het strand

Ook SketchUp heb ik mezelf eigen gemaakt en vervolgens begonnen met een cursus. Alhoewel ik zeker geloof dat je in SketchUp jezelf kan blijven ontwikkelingen en steeds meer bedreven kan worden in dit mooie programma. Ik ben meer gaan inzien dat ik zelflerend ben en zodoende besloot ik, zonder grafische opleiding, mezelf te leren werken met Affinity Designer om zo mijn eigen behang te kunnen ontwerpen:

Zelf behang ontwerpen voor in de slaapkamer
Zelf behang ontwerpen, in deze blog leg ik je uit hoe ook jij dit kan doen.

Ook besloot ik mijn eigen websites te programmeren. Op het vwo had ik wel eens wat websites gemaakt omdat het mij leuker leek een website in te leveren dan een word-document. Een mens moet wat te doen hebben.

Autonoom handelen en werken

Gaandeweg werd het voor mij steeds duidelijker waar ik blij van werd: autonoom zijn. Ik heb altijd al graag autonoom gewerkt, ik ben zelfstandig en ik vind het fijn om in mijn eigen tempo te werken. Toen dit helder werd, besloot ik eigen baas te worden in wat ik al jaren deed en het meest blij van werd: nterieurstyling. Naast mijn banen was ik al jaren bezig met bloggen over interieurs en uiteraard was klussen haast een dagelijkse bezigheid. Ik had dus al behoorlijk wat content verzameld en een publiek dat mij volgde. Deze blog hield ik dus al jaren trouw bij voordat ik officieel Interieurstylist werd. Fotograferen deed ik al 16 jaar en die ervaring kon ik meenemen bij mijn bedrijf. Sinds ik mijn man heb leren kennen - 15 jaar geleden - zijn klussen niet uit ons huishouden weg te denken. Op onze eerste date schilderden we koeienvlekken op mijn slaapkamermuur en naast mijn studie had ik een handeltje in het verkopen van meubels die we zelf opknapten.

Als Interieurstylist is alles op zijn plek gevallen

Interikleur combineert alles waar ik al jaren actief mee was: ik kon mijn professionele foto's inzetten voor mijn blog en mijn website mooi mee aankleden. Doordat ik mezelf heb leren programmeren, kon ik mijn website vormgeven zoals ik dat wilde. Omdat ik al jaren bezig was met interieurstyling en mijn blog al had vormgegeven, had ik ook al een netwerk opgebouwd. En ja: hier kon ik ook mijn passie om te schrijven in kwijt. En omdat ik mezelf al had leren tekenen in SketchUp, kon ik dat natuurlijk gaan gebruiken voor mijn adviezen. Ja hoor, Interikleur was geboren en dat voelt góed en zó passend. Ik geniet van het adviseren, kleuren combineren, out of the box denken en doordat mijn man (naast Software Ontwikkelaar) meubelmaker is, kunnen we onze krachten bundelen en kan ik ook maatwerkmeubels leveren aan klanten.

Het fijnste aan Interikleur vind ik de variatie. Binnenkort zal ik jullie delen hoe een werkweek eruit kan zien en wat ik daar allemaal zo leuk aan vind. Heb je zelf nog vragen of ben je benieuwd of ik iets voor je kan betekenen? Kijk dan even bij mijn aanbod pagina.

Interieuradvies pakketten
Ik zie interieurstyling als een combinatie van esthetisch én praktisch. Wat heb je aan een prachtig interieur waarin jij niet kunt doen wat jij graag doet? Ik wil jou en jouw wensen leren kennen en zorg ervoor dat het een ruimte wordt waar jij blij van wordt van kan doen wat belangrijk voor jou is.