Kleur in je interieur

Je bent vast niet op deze website beland omdat je van wit wonen houdt. Waarschijnlijk vind je het wel leuk om te spelen met kleur in je interieur. Als ik één kleur altijd groen licht geef in huis dan is het wel ROZE. Maar waarom roze?

Roze in huis zorgt voor ontspanning

Roze heeft een kalmerend effect, niet verkeerd dus om roze toe te voegen in ruimtes waar jij graag tot rust komt. Ook straalt roze een bepaalde rust uit, vriendelijkheid en zachtheid, redenen om zeker niet terughoudend te zijn met het gebruik van deze kleur. Vorig jaar ervoer ik veel onrust, met name rondom de woonkamermuur. In een half jaar tijd verfde ik de muur in 3 verschillende kleuren en nog wat het niet naar mijn zin. Van mijn man mocht ik nog één keer een nieuwe kleur kiezen die minimaal een jaar moest blijven zitten. De keuze viel op Mild Berry van Flexa en ik heb werkelijk waar nog nooit zo'n fijne kleur in huis gehad. Dit is ook meteen DE kleur waar ik de meeste vragen over krijg, ja mensen Meet Mild Berry!:

Woonkamer met de roze muur in de kleur Mild Berry van Flexa

Roze laat zich heel makkelijk combineren met andere kleuren

Stel dat je mij zou vragen welke kleur écht niet kan met roze, dan zou ik het eerlijk waar niet weten. Roze gaat feitelijk met elke kleur wel samen. Je kunt kiezen voor een prachtig contrast met zwarte elementen, roze gaat heel lekker met groen en blauw maar ook weer met geel. Feitelijk zijn de mogelijkheden eindeloos, zelfs qua kleurtinten. Roze heeft een verzachtend effect op de andere kleuren in de ruimte. Dus als je het combineert met zwart, dan kan het ervoor zorgen dat het zwart niet te hard over komt. Vind je het dus ingewikkeld om kleuren te combineren? Denk dan eens aan roze!

Roze heeft een verzachtend effect op andere kleuren

Roze is een heerlijke kleur voor in de slaapkamer

Jep, zoals ik al zei: roze heeft een ontspannend effect. Heb je er al eens over gedacht om roze toe te voegen in de slaapkamer? Ik heb één van onze slaapkamermuren voorzien van de kleur Sweet Sunset van Flexa.

Slaapkamer met fotobehang en de kleur Sweet Sunset op de muur.

Hier zie je ook direct dat roze zich heel gemakkelijk aanpast aan de ruimte, lief he? Van Roze.

Roze in de hal als sfeervolle binnenkomer

Wederom een plek waar roze al een tijd de boventoon voert: onze hal. Gecombineerd met geel en licht- en donkerblauw. De laatste drie kleuren zijn te herleiden tot de stootborden op onze trap. En daar heb je het weer: roze combineert hier gemakkelijk bij! Ondanks dat deze kleur dus niet in het "kleurpallet" van de patroontegels terug te vinden is.

Roze hal, trap met patroontegels als stootborden en doorkijkje naar de woonkamer

Roze en goud, een gouden combinatie

Hou je van goud? Roze en goud zijn een geweldige combinatie. Ik had 10 jaar geleden niet gedacht dat ik zoveel goud in ons huis zou toevoegen maar inmiddels kan ik het juist weer niet wegdenken uit ons huis. Als je roze met goud combineert dan heb je gegarandeerd een luxe ogende combinatie te pakken. Zeker doen!

Roze accessoires toevoegen aan je interieur

Wil je roze in huis maar liever niet meteen los gaan met roze op de muren? Denk er dan eens aan om roze accessoires toe te voegen. Deze heb je natuurlijk overal wel te koop! Zo smokkel je stiekem met gemak wat van deze prachtige kleur in je interieur. Wellicht kan je partner zo langzaamaan ook wennen aan deze kleur, mocht dat nodig zijn.

Interieuradvies: Think Pink! 1920's Pink Boutique Hotel

Wie hoe dan ook niet terug deinst voor roze, dat is een supertoffe klant uit Amsterdam. Voor haar appartement mocht ik een compleet roze ontwerp maken. Ja, je leest het goed: compleet! Oftewel: roze muren, plafonds, roze keuken, álles roze! Ben je benieuwd hoe dit ontwerp is geworden? Kijk dan zeker bij de ontwerpen. De after foto's volgen zodra alles is uitgevoerd:

Interieuradvies Amsterdam: 1920’s Pink Boutique Hotel
Gaaf! Roze wonen in hartje Amsterdam. Ik mocht een interieuradvies maken voor het gehele appartement, pink it is! Zonder dat het te bont wordt.