Hoe ziet mijn werkweek eruit?

Mensen die mij kennen die weten dat ik wel van een uitdaging houd, en van verandering. Dat is ook mede de reden dat ik voor mezelf ben begonnen: geen plafond, geen baas die zegt wat ik moet doen en wanneer, nee: gewoon doen wat ik wil. En dat past mij. Variatie is voor mij ontzettend belangrijk en dat kan ik dan ook helemaal vinden in mijn bedrijf Interikleur. Mensen vragen wel eens wat voor werk ik doe en eigenlijk vind ik dat altijd heel lastig om te beantwoorden want: ik doe vooral van alles door elkaar. In beginsel ben ik interieurstylist maar eigenlijk zoveel meer dan dat. Dus om antwoord op deze vraag te geven: hierbij een uiteenzetting.

Interieuradvies, 3D tekeningen, kleuradvies

Uiteraard geef ik als interieurstylist... je raadt het al: Interieuradvies. Hierbij spreek ik klanten (via beeldbellen of ik ga langs) om goed te begrijpen wat de precieze wensen zijn en hoe ik dit kan vertalen tot een passend advies. Soms volstaat een mondeling advies en andere keren maak ik 3D ontwerpen in SketchUp.

Bekijk hier de opties

Van mondeling advies tot 3D ontwerpen met shoplijsten.

Klik voor meer informatie

Werkzaamheden rondom mijn blog en website

Programmeren van mijn website

Mijn websites maak ik zelf, alhoewel de website waar je nu bent, grotendeels 'gekocht' is omdat het systeem eromheen goed werkt en dit heel veel tijd scheelt. Mijn fotografiewebsite heb ik volledig zelf gemaakt en de vorige versie van deze website ook. Doordat ik mezelf heb leren programmeren, kan ik aanpassingen doorvoeren die ik wenselijk acht op mijn huidige website.

Bloggen, heel veel bloggen

En natuurlijk bloggen, heel veel bloggen. Mijn website is mijn informatieplatform waarop ik anderen inspireer. Natuurlijk horen hier blogs bij. Ik deel adviezen, make-overs en inspireer anderen (hoop ik) om ook lekker aan de slag te gaan met DIY of klussen.

Veel DIY's bedenken en uitvoeren

Omdat ik het belangrijk vind om anderen te kunnen inspireren en omdat ik het zelf super gaaf vind om met DIY aan de slag te gaan, doe ik dit ook heel vaak. Denk aan de bekende Ikea Hacks maar ook algemene klussen waarbij ik graag tips deel hoe je zelf ook aan de slag kan gaan. Niets leuker dan andere (vrouwen) ook aan het klussen te krijgen. Benieuwd naar de DIY's, bekijk ze hier:

DIY Interieur inspiratie
Zin om je handen uit de mouwen te steken? Neem een kijkje bij deze DIY-blogs, vol inspiratie, stappenplannen en klustips. Mijn DIY-klussen zijn voordelig.

(Productie)fotografie

Zoals je net kon lezen, ik fotografeer ook. Mijn bedrijf bestaat uit Interieuradvies en Fotografie.

Fotografie in zeer brede zin (ook bruiloften) maar hoofdzakelijk fotografeer ik momenteel interieurgerelateerd . Ik maak dus interieurfoto's en deze gebruik ik voor mijn socials en mijn blog. Ook word ik benaderd door bedrijven voor productiefoto's. In dat geval promoot ik hun producten vanuit ons huis en maak hier professionele foto's van die ze kunnen inzetten voor promotiedoeleinden.

Ontwerpen en maken van accessoires en meubels

Ik gebruik SketchUp ook om accessoires en meubels te ontwerpen. Denk hierbij aan de bekende bloemenklok die al in menig interieur hangt. Als interieurstylist vind ik het belangrijk dat accessoires goed in het interieur passen, ik zorg dan ook voor maatwerk als het op mijn accessoires aan komt: de klant bepaalt de kleur. En dit is heel letterlijk: we kopen de spuitbus verf van de kleur die de klant kiest. Ook het maken van accessoires doen we zelf, dit speel ik veelal door naar mijn man die onze CNC freesmachine kan bedienen. Een impressie van mijn ontwerpen en de uitwerking:

Ook enthousiast over de bloemenklok? Je kunt hier meer informatie vinden en de klok bestellen.

Ontwerpen van behang

Daarnaast ontwerp ik sinds kort ook behang. Ik heb dit gedaan voor onze slaapkamer en daar bleek zoveel vraag naar te zijn, dat ik besloten heb behang te gaan produceren. Dit staat nog in de kinderschoenen maar tussen de bedrijven door ben ik veel achter Affinity Designer te vinden om mijn eigen behanglijn te maken. Ook hierbij zal gelden: je kunt zelf de kleuren bepalen in het behang!

Zelf gemaakt fotobehang in de slaapkamer

Maatwerk meubels tekenen en leveren

Bij interieuradviezen komen dikwijls ook maatwerkmeubels om de hoek kijken. Mijn man is 4 dagen in de week Software Ontwikkelaar en de 5e dag (en 6e, 7e...) wordt besteed aan het bouwen van maatwerkmeubels. Ik bedenk vaak het ontwerp en samen kijken we hoe we het kunnen bouwen, maken we een bouwtekening en kan hij het product maken en leveren. Momenteel zijn wij bijvoorbeeld bezig met het bouwen van deze kast en lambrisering:

3D ontwerp in SketchUp met maatwerkkast

Samenwerken met bedrijven

En voor je het weet ben je ook InfluRenser, of Content Creator. Ik werk regelmatig samen met bedrijven om hun producten te promoten. Natuurlijk doe ik dit alleen als ik de meerwaarde ervan zie en ook echt wat voor het bedrijf kan betekenen.

Het gaat vooral om de variatie

Ik ben graag creatief bezig en tegelijkertijd vind ik het fijn om mijn brein aan het werk te zetten. Dus van programmeren tot fotograferen en van klussen tot adviseren, Interikleur combineert alles wat ik leuk vind. Ik vind het wel handig om nu eens uiteen gezet te hebben wat ik zoal doe, omdat ik veelal de vraag krijg en het lastig blijf vinden om te verwoorden. Het kortste antwoord op de vraag hoe een werkweek eruit ziet, is: altijd anders.