Flexa kleurtrends 2023

Jaaaa, het was weer zo ver! De kleurtrends van 2023 werden zojuist bekend gemaakt. Een moment waar ik érg naar uitkeek want ik laat me graag inspireren door prachtige kleuren en kleurcombinaties. Vorig jaar had ik de eer om live aanwezig te zijn bij de kleurlancering van 2022, dit jaar werd de kleur via Instagram onthuld in een prachtige presentatie van Heleen van Gent.

De kleur van het jaar 2023: Wild Wonder

Wild Wonder is de kleur van het jaar 2023 geworden. Ik was zelf al een tijdje aan het speculeren en ik verwachte een lila-tint of misschien een warm-oranje kleur. Ik had het niet bij het juiste eind want de kleur Wild Wonder is een zachte geel met een groene ondertoon. Prachtig vind ik deze kleur. Een soortgelijke toon hebben wij in onze slaapkamer, waarin ik de kleur Workshop 5 uit het palet van 2022 verwerkte in ons behang en op de Billy Hack verfde. Ben je ook fan?: koop hier de kleur van het jaar.

Flexa kleurtrends 2023

Maar even hè, kijk nou! Hoe prachtig gezellig en vrolijk deze kleuren samen zijn?! Ik word echt blij van deze aanblik vol stuk-voor-stuk prachtige kleuren.

Tip van Rens: wist je dat je deze kleuren verticaal mooi ton-sur-ton kan toepassen en horizontaal met wat meer spanning? Zo ga je voor een gegarandeerd mooi kleurpalet, handig toch!

De 4 kleurpaletten van 2023

Ook dit keer zijn er vier kleurpaletten samengesteld door Flexa:

  1. Buzz kleuren
  2. Lush kleuren
  3. Raw kleuren
  4. Flow kleuren

Ik vind het altijd mooi om te zien hoe iedereen zo zijn voorkeur heeft. Ik leg vaak kleurpaletten voor aan mijn klanten en dan merk je steeds weer hoe persoonlijk kleur en de kleurbeleving is. Ik denk dat het vrij gemakkelijk te raden is voor welk palet ik een zwak heb:

Flexa kleurtrends 2023

1. De Buzz kleuren van de kleurtrends van 2023

Ja, geen verrassing lijkt mij zo! Ik vind dit een prachtig, vrolijk kleurpalet.  De combinatie van roze- en geeltinten vind ik altijd ontzettend fijn en sfeervol werken. Ik ga straks dan ook meteen kijken of hier een kleur bij zit die ik in ons huis wil doorvoeren.

Bekijk de kleurtrends in ons huis

Buzz Colour 7 in ons huis

Bekijk het hier
Flexa kleurtrends 2023, kleurpalet Buzz

2. De Lush kleuren van de kleurtrends 2023

Flexa heeft ook het Lush kleurpalet samengesteld. Dit zijn wat meer ingetogen kleurtinten maar mede dankzij de toevoeging van Silver Mauve, zeker geen saai palet te noemen.

Flexa kleurtrends 2023 kleurpalet Lush

3. De Raw kleuren van de kleurtrends 2023

Het Raw kleuren palet is één en al natuurspektakel. Kijk buiten rond en je zult deze kleuren zeker tegen komen. Raw colour 2 doet mij denken aan een zachte rietkraagkleur maar ook zandkleuren zie ik hierin terug en bruintinten die ook terug te herleiden zijn naar de natuur.

Flexa Kleurtrends 2023 kleurpalet Raw

4. De flow kleuren van de kleurtrends 2023

En dan het Flow kleurpalet. Wie van blauwtinten houdt zit hier goed! Door het blauw te combineren met andere, warmere kleuren uit het palet, zorg je ervoor dat je een ruimte krijgt die mooi in balans is.

Flexa kleurtrends 2023 kleurpalet Flow

Kleuren om blij van te worden

Ja, kleur maakt mij blij. Kleur heeft zo'n geweldig effect op je welbevinden. Ik word bijvoorbeeld ontzettend vrolijk van deze kleuren. Copy-Paste naar mijn huis AUB. Ja hoor, ik ga meteen lekker tekenen in SketchUp en kijken welke van deze toffe trendkleuren ik welkom ga heten in ons interieur.

Ik ben heel benieuwd welk kleurpalet jou het meest aanspreekt, heb je daar al over na gedacht? Lees hier verder over de Kleur van het Jaar. Een tijdje terug heb ik mijn top-5 favoriete kleuren gedeeld in een blog. Wie weet, wie weet, gaat hier wat ik schuiven. Sowieso: de Geldersblauwe muur gaat eraan geloven. Wellicht met een kleur uit de nieuwe trendkleuren. Blijf mijn pagina dus vooral in de gaten houden. Benieuwd naar mijn top-5? Bekijk het in onderstaande blog:

Favoriete kleuren muurverf, mijn top 5 sprekende kleuren
Een veelgestelde vraag: welke kleuren gebruik ik? En heb ik wel eens spijt van een kleur? Ik deel je mijn top-5 favoriete kleuren. Welke kies jij?

De kleur Buzz Colour 7 in de woonkamer

Inmiddels heb ik de kleur Buzz Colour 7 aangebracht op de woonkamermuur. Bekijk hier het resultaat:

Haal de zomer in huis met deze roze muurverf in de woonkamer
De roze muur heeft plaatsgemaakt voor...een roze muur! Ik kon geen afscheid nemen van het roze in huis maar een andere tint was na 2 jaar welkom.

Verzoek: Indien je iets hiervan wil kopen, dan zou ik het op prijs stellen als je het koopt via de linkjes op de pagina. Ik krijg hier dan namelijk een commissie over vanwege de "reclame" die ik maak. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.