Roze muur in de woonkamer

Roze muur in de woonkamer, ik ben er weg van! Ik vind het zo'n heerlijke sfeermaker in de woonkamer en trouwens ook in de rest van het huis. Roze is een kleur waar nog vaak raar over wordt gedaan, vooral door mannen. Maar lieve mensen, er zijn zoveel tinten roze! Ik kies zelf voor niet heel zoetsappige kleuren roze maar een wat serieuzere tint. Zoals nu met de kleur Buzz Colour 7 van Flexa die je hier kunt laten mengen in de geweldige kwaliteitsverf van de Flexa Pure lijn.

Van de ene roze muurverf naar de andere

Al bijna 2 jaar geleden verfden we onze woonkamer muur roze in de kleur Mild Berry van... Flexa. Een ontzettend goede keuze is dit geweest. Sinds de intrede van die kleur in ons interieur, groeide mijn Instagram-pagina gestaag door. Ik heb nog niet eerder zó vaak de vraag gekregen welke kleur ik ergens op heb aangebracht. Nogmaals: de kleur die bijna 2 jaar geregeerd heeft op onze muur heet Mild Berry van Flexa. Het is een roze tint met een aubergine toon erin. Prachtig, een kleur waar ik echt niet snel op verveeld raakte want 2 jaar is voor mij echt een record.

Roze muur verven woonkamer

Toch besloot ik heel impulsief de muur te verven gisteren. Ik had, voor mijn doen, een vrij lege agenda. Ik checkte onze verf-voorraad en kwam tot de conclusie dat ik nog genoeg verf had in de kleur Buzz Colour 7 van Flexa, waar ik eerder de muur aan de overzijde mee verfde:

Dit is een typische kleur waar ik opslag verliefd op werd toen hij bekend werd gemaakt bij de kleurtrends 2023.

Eerder verfde ik dus de andere muur in deze kleur, alleen vonden mijn gezinsleden het te roze worden met de kleur Mild Berry aan de overzijde. Zodoende overleefde deze prachtige kleur het helaas maar 6 weken. Even daarvoor zat de kleur Geldersblauw erop en daarna maakte de kleur Buzz Colour 7 plaats voor de kleur Puur Salie.

Ik vind dat zo leuk hè, steeds dezelfde muren maar dan met een totaal andere sfeer dankzij andere kleuren. Love it!

Een zomerse look in de woonkamer met de roze muur

Wel grappig, toen ik mijn man vertelde dat ik de roze muur een andere kleur roze wilde verven, was zijn reactie of dat niet te donker was voor de zomer. Vanmorgen heb ik het resultaat gepost en ik heb heel veel reacties ontvangen van mensen die uit zichzelf zeggen dat het een heerlijk zomers sfeertje is. En daar ben ik het mee eens! Het is een heel vrolijke, frisse kleur roze. Oh ik vind Buzz Colour 7 helemaal geweldig! Ik denk dat ik het tv-meubel ook nog lekker in deze kleur saus, net zoals het keukeneiland:

Hier zie je ook dat de kleur Puur Salie en Buzz Colour 7 heerlijk samenwerken!

Verschil Mild Berry en Buzz Colour 7

Buzz Colour 7 is een wat donkerdere tint roze met een oranje ondertoon. Mild Berry geeft weer een andere sfeer met een aubergine ondertoon. Ik vind beide kleuren prachtig! Ik denk dat Buzz Colour 7 op dit moment rustiger in ons interieur staat omdat deze kleur ook terug te vinden is in het keukeneiland. Dan daarbij werkt deze kleur heel fijn samen met Puur Salie; de kleuren halen elkaar echt op.

Inmiddels is de keuken ook totaal vernieuwd!

Yes, we blijven lekker bezig hier. Inmiddels is de keuken totaal vernieuwd dankzij een keuken wrap! Wil je het resultaat zien? Bekijk dan de blog over je keuken laten wrappen.

Meer verfinspiratie?

Verven doen we met grote regelmaat, benieuwd naar andere verfklussen? Kijk dan op deze pagina:

Verven - Interikleur - Kleurrijk Wonen - Interieurstylist
Verven, kleine moeite, groots resultaat. Van muren verven tot het verven van meubels inclusief handige verftips. In alle blogs vermeld ik de gebruikte kleuren zodat jij geïnspireerd aan de slag kan.