Binnenkijken bij Irene Meerman

Irene Meerman, een creatieve en gepassioneerde vrouw van 47 jaar, opent de virtuele deuren van haar prachtige huis in Almere. Ze is al 28 jaar samen met haar geliefde partner, heeft twee grote dochters van 19 en 16 jaar en twee ondeugende katten: Toet en Bing. Voor haar gezin creëert ze een warm nest waarin ze haar liefde voor interieur, hardlopen en tuinieren combineert. Irene geniet ervan om een muurtje te sauzen, dit is zelfs één van de dingen waar je haar middenin de nacht voor wakker kunt maken, alhoewel ze ook altijd wil opstaan voor een goed bakkie koffie. Sinds een aantal jaar is ze heerlijk gepassioneerd in de tuin bezig, een nieuwe hobby is geboren waar ze zichzelf helemaal in kan verliezen. Een droom is om nog eens een grote tuin te hebben om haar boerderijtje heen.

Woonkamer van Noordenzoet met een fluffy vloerkleed

Een huis in Almere

In 2001 kocht ze dit huis, dat nu al ruim 20 jaar haar thuis is. Het is een ruime eengezinswoning met een oppervlakte van ongeveer 125 vierkante meter. Hoewel ze soms heeft overwogen om te verhuizen, heeft de perfecte locatie en de geweldige buren haar ervan weerhouden om afscheid te nemen van dit huis.

Lekker klussen in huis, of uitbesteden?

Irene en haar partner zijn echte doe-het-zelvers en hebben veel werk verricht om hun huis naar hun eigen wensen te verbouwen. Ze genieten ervan om samen klusprojecten aan te pakken. Daar waar je Irene kunt wekken om een muur te verven, kan haar man altijd wakker gemaakt worden om heerlijk wat planken te zagen. Wat een heerlijk klussend top-team!

Bijna alle ruimtes in het huis hebben ze onder handen genomen, behalve de woonkamer met zijn nostalgische houtkachel en de badkamer, die nog steeds in de originele staat verkeert. Maar daar komt binnenkort verandering in, want in juli staat er een badkamerrenovatie gepland. Het slopen van de oude badkamer zal Irene zelf met plezier doen, sterker nog: ze kijkt hier enorm naar uit! Toch wordt het renoveren van de badkamer verder uitbesteed omdat dit wel een immense klus is naast de gewone werkzaamheden.

Zithoek met bruine muur

De grootste trots van Irene

Gevraagd naar waar ze het meest trots op is in haar huis, noemt Irene het gevoel van thuiskomen in een warm nest, de doorkijkjes naar de prachtige tuin, de zorgvuldig gekozen kleuren en het gezellige sfeertje dat in elke hoek voelbaar is. Bovendien koestert ze een aantal meubelstukken die ze zelf met liefde heeft gemaakt, waardoor haar interieur een persoonlijke touch krijgt.

Omschrijving van de woonstijl

Irene omschrijft haar stijl en smaak als "Noord & Zoet". Deze term is afgeleid van de naam van haar eigen bedrijf en omvat zowel stoere, pure elementen met natuurlijke materialen en een Scandinavisch rustige basis als uitbundige uitspattingen met kleur, materiaal, humor, vintage en soms een vleugje kitsch. Irene merkt dat deze stijl ook steeds duidelijker naar voren komt in haar interieuradviezen, die ze met passie aan anderen geeft.

Witte keuken gecombineerd met warme kleuren

Blijven wonen of verhuizen?

Gedreven door het geluk en de tevredenheid van haar gezin, heeft Irene geen plannen om binnenkort te verhuizen. Ze wil dit huis transformeren tot haar droomhuis, waar haar dochters zich thuis voelen en waar ze nog vele jaren kunnen genieten. Om deze reden staat de renovatie van de badkamer hoog op de prioriteitenlijst die als laatst in '95 onder handen is genomen.

Het meest bijzondere item in huis

In het interview noemt Irene de tuinkamer als het meest bijzondere item in haar huis. Drie jaar geleden hebben ze deze ruimte aan hun huis laten toevoegen, en het is een keuze waar ze nog elke dag van genieten. De tuinkamer biedt het beste van twee werelden: het comfort van binnen en het genot van het buitenleven.

Schitterende tuinkamer met ixxi aan de muur

Dé interieurtip voor anderen

Tot slot deelt Irene graag een waardevolle interieurtip met anderen: wees niet te veel gericht op trends en wat je in winkels ziet, maar luister naar je eigen smaak en gevoel. Als je er niet uitkomt, aarzel dan niet om advies in te winnen. Het kan zoveel voldoening en rust geven wanneer je het eindresultaat ziet en merkt hoe alles harmonieus samenkomt in jouw persoonlijke stijl. Irene gelooft dat het volgen van je eigen intuïtie en het creëren van een interieur dat echt bij je past, de sleutel is tot geluk in je eigen huis.

Irene Meerman heeft van haar huis een prachtig kunstwerk gemaakt, doordrenkt met haar eigen persoonlijkheid en stijl. Haar warme en kleurrijke thuis in Almere weerspiegelt haar passie voor interieur en haar liefde voor het creëren van een plek waar het hele gezin zich geborgen en gelukkig voelt. Het is duidelijk dat Irene en haar huis een bron van inspiratie zijn voor iedereen die een gezellige en persoonlijke leefruimte wil creëren.

Slaapkamer met warme kleuren en organisch behang
Fan van de kleuren in Irene haar huis? Deze kleuren gebruikt zij:
➔ Mushroom 287 van Labpaint
➔ Frosted Sand van Labpaint
➔ Berlin Summer van Labpaint

Meer binnenkijkers?

Kijk hier voor meer binnenkijkers!

Heb je de vorige binnenkijker al gezien?: "Binnenkijken bij BijMona een huis vol authentieke details"

Binnenkijken bij BijMona een huis vol authentieke details
Vandaag mogen we binnenkijken bij Mona van BijMona in haar prachtige vrijstaande huis uit 1900 vol authentieke details. Kijk je gezellig mee?

Verzoek: Indien je op mijn blog iets hebt gezien dat je wil kopen, dan zou ik het op prijs stellen als je het koopt via de linkjes op de pagina. Ik krijg hier dan namelijk een commissie over vanwege de "reclame" die ik maak. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.