Binnenkijken bij Margriet

Yes, dit is wel echt een geweldig toffe binnenkijker. Margriet weet mij altijd te inspireren en enthousiasmeren met haar gevoel voor lef, kleur, handigheid en doorzettingsvermogen. Op zoek naar unieke meubelstukken en woondecoratie? Dan ben je bij Margriet aan het juiste adres!

Margriet woont in een mannengezin samen met haar echtgenoot Elmar en twee puberzonen van 10 en 13 jaar. Ze is eigenaresse van diverse webwinkels en ze speelt altviool in Het Almeers Orkest. Ze heeft een haat- liefde verhouding met hardlopen en schrijft de grappigste columns. Daarnaast besteed ze overduidelijk veel tijd aan haar interieur. Wat een heerlijk veelzijdige vrouw! Voor nu zoomen we lekker in op haar schitterende woning waar ze keer op keer ruime maakt voor een prachtig zelfgemaakt pronkstuk.

➔ Shop hier de Rings Kandelaar
➔ Shop hier de grote blauwe zitzak
➔ Shop hier de blauwe bijzettafel
➔ Shop hier de Kameleon Wandlamp
➔ Kleur op de kast: Lick - Purple 01

Het huis van Margriet

In 2017 kwamen Margriet en haar man tot de conclusie dat de webwinkelvoorraad niet meer in hun huis paste. Lees: de voorraad had hun gehele huis overgenomen. Ze gingen op zoek naar een passende woning waar ze konden wonen en tegelijkertijd ruimte hadden voor de webwinkelvoorraad. Ze vonden hun huidige woning in Almere met een fijne leefruimte van 130m2 én hetzelfde aantal m2 voor alle voorraad. Ideaal!

➔ Shop hier de gele vaas

Zelf klussen of uitbesteden?

Laatst waren Margriet en haar man bezig met de allerlaatste grote klus van hun woning: het renoveren van de wc. Dit betekent dat alle ruimtes (groot en klein) een make over hebben ondergaan. Voor de badkamer en de keuken hebben ze hun ingeroepen, de rest van het huis hebben ze zelf aangepakt.

Vele meubels in het huis zijn zelfgemaakt. Margriet en haar man hebben allebei een achtergrond als meubelmaker. Sterker nog: ze leerden elkaar 25 jaar geleden kennen op de meubelmaak-opleiding! Ze kunnen het allebei niet laten om hun ideeën tot leven te brengen. Ik hou ervan!

De grootste trots van Margriet

Als je denkt dat het liefde op het eerste gezicht was met dit huis, zeker niet! Allesbehalve zelfs. Het huis wemelt van rare schuine hoeken en de woonkamer was een heel donkere ruimte. Aangezien het aanbod in woon-/werkwoningen behoorlijk dun bezaaid was, hadden ze weinig keuze. Inmiddels hebben ze de woning tot een logisch ingedeelde en zeer lichte ruimte weten om te bouwen. Hier kan Margriet iedere keer trots op terugkijken. Daarnaast kunnen ook de zelf ontworpen meubels (en wanden) Margriet erg blij maken.

➔ Shop hier het bloemenbehang

De smaak en stijl van Margriet

Als iets niet in een hokje te plaatsen is, dan is het wel de stijl en smaak van Margriet. Deze valt buiten alle gebaande paden. Margriet houdt ervan om het anders dan anderen te doen. Ze zal dan ook niet snel iets aanschaffen omdat het op dat moment hip is. Als je naar het huis van Margriet kijkt dan is er één ding kenmerkend en dat is de kleur blauw die in iedere ruimte en in vele hoedanigheden terugkomt.

➔ Shop hier het vloerkleed

Verhuiskriebels of blijven wonen?

Zoals Margriet zelf zegt: "Ik zou geen echt interieurgekkie zijn als het niet met enige regelmaat zou kriebelen om toch op zoek te gaan naar een ander huis". Het lijkt hen sowieso gaaf om ooit een echte opknapper om te bouwen naar een paleisje en later, als ze groot is, zou ze heel graag aan een meer wonen met uitzicht op het water en het liefst met een zeilbootje voor de deur.

Toch vermoed Margriet dat ze de komende jaren in ieder geval hier blijven wonen. Niet alleen zodat de kinderen vastigheid hebben maar ook omdat ze inmiddels helemaal gewend zijn aan de luxe van een grote ruimte/houtwerkplaats aan hun huis.

➔ Shop hier de handdoek houders

Het meest bijzondere item in huis

Het is voor Margriet lastig om een item te noemen want er poppen meteen meerdere dingen op in haar hoofd. "De onderbroek van mijn opa" is hier ook onderdeel van. Eh wat? Nou: een schilderij van een onderbroek. Ze heeft deze geërfd en ze is er dol op.

Maar ook haar blokjesmuur project is natuurlijk een mega bijzonder item: hiermee won ze zelfs een prijs van Karwei! Ook een beeld dat ze zichzelf cadeau deden voor hun 25-jarig jubileum is één van de bijzondere items in het huis.

Ook maakte Margriet onlangs een ontzettend gave salontafel: met allemaal latjes. Eerder shopte ze een lila/witte bijzettafel, hierop bedacht ze een extra tafel zelf te fabriceren. Het resultaat? Verbluffend!

Interieur tip voor anderen

Je leest het al: van Margriet kunnen we leren! De tip van Margriet: "Doe het gewoon". Zoals ze zelf zegt: "Soms heb je een idee dat je heel tof vindt maar waarbij je twijfelt of het wel echt bij je past. Of soms zou je wel iets zelf willen maken maar twijfel je wellicht of je het wel kan. Of zie je iets bij anderen waar je direct verliefd op bent maar je weet niet of het in jouw huis past. Mijn advies: gewoon doen! Hiermee maak je je eigen huis juist eigen in plaats van een kopie van anderen."

Meer binnenkijkers?

Inspirerend, vind je niet? Bekijk nog veel meer binnenkijkers op deze pagina:

Binnenkijkers door heel Nederland
Binnenkijkers door het hele land, gluren bij de buren inclusief leuke verhalen en stylingtips vind je hier. Ook een binnenkijker van jouw huis? Mail mij!

Verzoek: Indien je op mijn blog iets hebt gezien dat je wil kopen, dan zou ik het op prijs stellen als je het koopt via de linkjes op de pagina. Ik krijg hier dan namelijk een commissie over vanwege de "reclame" die ik maak. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.