Binnenkijken bij Lianne van living_with_li

Vandaag mogen we binnenkijken bij Lianne die actief is onder de naam living_with_li op Instagram. Kijk je weer gezellig mee?

Wonen in Meerssen, op steenworp afstand van Maastricht

Lianne woont met haar man Ruud en 2 kinderen in een klein dorpje in de gemeente Meerssen. Dat ze actief is met haar interieur valt allemaal te volgen op haar Instagram-pagina. Hierop inspireert zij anderen met haar jaren-50 huis met riante tuin.

In Meerssen kunnen ze genieten van de natuur en tegelijkertijd kunnen ze meegenieten van het bruisende centrum van Maastricht dat op steenworp afstand ligt.

Met zijn vieren wonen ze sinds 2016 in een twee-onder-een-kap woning uit 1958 op een perceel van 558 m2. De authentieke kenmerken van het jaren-50 huis, zoals de glas-in-lood ramen en de originele en-suite deuren, zijn een eyecatcher waardoor ze op slag verliefd werden op het huis. De diepe tuin van 80 meter was de kers op de taart.

Binnenkijken, mooie achtertuin in Meerssen

Zowel Lianne als Ruud zijn heel sportief en hebben in de zomer van 2020 een gym in de tuin laten bouwen. Dat scheelt een ritje naar de sportschool! Ook de moestuin zorgt voor veel beweging en is soms hard werken. Ieder jaar verbouwen ze hun eigen groenten en kruiden, en ook de kinderen helpen hierin mee. Dankzij de vruchtbare grond groeit alles goed door zodat ze de aangrenzende buren vaak van courgettes of tomaten kunnen voorzien en de buurman krijgt regelmatig een kop zelfgemaakte soep. De tuin lijkt in de zomer wel een ontmoetingsplek waar de oudere buren samenkomen om aan het tuinhek te komen kletsen en te genieten van de zon.

Lekker zelf klussen

Lianne en Ruud zijn niet vies van een klusje en begonnen in 2016 meteen met het strippen van de benedenverdieping. Hun zoontje was pas 7 maanden oud maar dat weerhield ze er niet van om aan de slag te gaan. Na een paar maanden kamperen in huis werd het harde werken beloond met een prachtige benedenverdieping. Ze hebben veel zelf gedaan maar voor sommige klusjes werd een vakman ingehuurd, zoals het openbreken van een muur voor een mooie, open keuken.

Na de benedenverdieping kluste het tweetal verder aan de hal, het trappenhuis, de slaapkamers en de zolder. Er ging geen maand voorbij zonder dat er weer een project(je) werd afgerond. In de tussentijd werd hun dochtertje geboren en klussen met 2 kleine kindjes is een extra uitdaging. Gelukkig bezitten Lianne en Ruud genoeg doorzettingskracht en bleven ze doorwerken aan hun droomhuis.

In 2020 werd de tuin onder handen genomen waarvoor Lianne zelf een ontwerp heeft gemaakt. Een tuinman, timmerman, metselaar en stratenmaker zijn aan de slag gegaan en het resultaat is nog mooier dan gehoopt. De  tuin heeft een speelplek voor de kinderen gekregen maar er is nog genoeg ruimte om lekker rustig te genieten van de zon of te barbecuen met vrienden.

De grootste trots van Lianne

Lianne is het meest trots op de gezelligheid maar ook op de eenheid. De verschillende ruimtes passen bij elkaar en ook binnen en buiten zijn met elkaar verbonden. Toen Lianne een tuinmuur knalblauw begon te schilderen trok menig bezoeker zijn wenkbrauw op maar nu het klaar is krijgt deze ruimte (het is een serre geworden) veel complimenten. Meestal zit er een kleurrijk idee in haar hoofd en moeten mensen even wachten op het eindresultaat om te snappen wat de bedoeling is. Natuurlijk is de (moes)tuin ook een onderdeel dat veel aandacht trekt. Er werd vaker gevraagd wat ze moesten met zo'n grote tuin en of ze niet beter een stuk konden verkopen. Die mensen wandelen nu door de tuin en vinden verkopen ineens doodzonde.

Als iets veel werk is, wil het niet zeggen dat je het niet moet doen. Het kost alleen wat meer energie

De smaak en stijl van Lianne

Lianne omschrijft het huis als kleurrijk maar geen circus. Ze vindt het belangrijk dat er eenheid en balans is, dat doet ze door de kleurenpaletten van verschillende ruimtes op elkaar af te stemmen. Witte muren verdwijnen steeds meer achter een laagje verf of behang. De woonstijl is lastig te typeren, het past niet in 1 hokje. Eclectisch is een omschrijving die wel lijkt te passen want het is een mix van verschillende elementen met in elke ruimte groene planten. Veel beige zul je hier niet tegenkomen!

Het meest bijzondere item in huis

Het meest bijzondere vindt Lianne de DIY-projecten, omdat daar veel werk in heeft gezeten en iemand echt zijn best heeft gedaan om iets moois te maken. Zoals de inbouwkast die Ruud zelf heeft gemaakt of het hoofdbord op hun slaapkamer dat Lianne heeft ontworpen en gemaakt. Dat vindt Lianne soms nog leuker dan een duur item uit een webshop. Iets zelf maken maakt het uniek.

Zelf maken maakt het uniek.

Lianne haar interieur-tip voor anderen

Gewoon doen! Lianne hoort vaak terug dat anderen geen kleurtje op de muur durven te verven of überhaupt niet weten wat er mooi is. Neem hier dan ook de tijd voor. Lianne gaat vaak in een ruimte zitten en gewoon rondkijken. Ze probeert de juiste sfeer te voelen of te bedenken wat ze kan doen om juist die sfeer te creëren. Afkijken bij anderen op Instagram of woonprogramma's kijken helpt daarbij. Lianne neemt wel de tijd en als ze een idee heeft, dan gaat ze het ook echt uitvoeren. En mocht het lelijk worden, dan verft ze er wel weer overheen. Ze is blij dat ze een man heeft die haar hier de vrije hand in geeft.

Blijven wonen of verhuizen?

Voorlopig wil Lianne nog niet verhuizen. Zo'n ruim huis met een riante tuin, dat vind je niet snel.

Meer binnenkijkers?

Meer binnenkijkers vind je op de volgende pagina:

Binnenkijkers door heel Nederland
Binnenkijkers door het hele land, gluren bij de buren inclusief leuke verhalen en stylingtips vind je hier. Ook een binnenkijker van jouw huis? Mail mij!

Lijkt het jou leuk om ook met een binnenkijker op mijn website te verschijnen?
Mail dan naar renske@janse.me

Verzoek: Indien je iets hiervan wil kopen, dan zou ik het op prijs stellen als je het koopt via de linkjes op de pagina. Ik krijg hier dan namelijk een commissie over vanwege de "reclame" die ik maak. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.