Wastafels voor in de badkamer

Onze badkamer is in zijn geheel aan vernieuwing toe en gedurende afgelopen jaren hebben wij heel wat wastafels voor in de badkamer onder de loep genomen. Ik kwam er al snel achter dat er heel veel mogelijk is - veel meer dan je wellicht in eerste instantie zou denken. Niet alleen in vormen en maten zijn er veel opties, ook de materialen zijn zeer uiteenlopend. Het is wenselijk om wat meer informatie te vergaren als je op zoek bent naar een wastafel voor in de badkamer. In dit artikel deel ik informatie over verschillende soorten wastafels en waar je op kunt letten als je een wastafel wilt aanschaffen. Lees je weer gezellig mee?

Wastafel voor in uw badkamer? Ruime keuze - Badkamerplanet
Op zoek naar een wastafel? Een wastafel voor in uw badkamer kopen doe je bij Badkamerplanet. Vind betaalbare luxe in ons assortiment. Bekijk en bestel online.

Wastafels met een onderkast

Iets wat ik zeer praktisch vind: een wastafel met een onderkast. Vooral bij wat kleinere badkamers zou ik altijd een wastafel met onderkast adviseren. Hier kun je veel spullen in opbergen en de ruimte ben je toch al kwijt, waarom zou je de ruimte onder de wastafel niet benutten? Je kunt wastafels en onderkasten los van elkaar kopen of als kant en klare set.

Shop online de mooiste wastafels voor in de badkamer

Verschillende materialen wastafels

Keramische wastafel

Het meest bekende type: de keramische wastafel. Dit materiaal werd vroeger het vaakst gebruikt, sterker nog: bijna álle wastafels werden hier vroeger van gemaakt. Ook tegenwoordig is de keramische wastafel nog altijd populair en niet zonder reden. De keramische wastafel kent veel voordelen: keramiek is een sterk materiaal, kan goed tegen hitte én tegen chemische middelen.

Solid surface wastafel

Een aantal jaar geleden was dit fenomeen nog geheel nieuw voor mij: de solid surface wastafel. De wastafel is net zo chique als dat de naam doet vermoeden. Solid surface is een ontzettend sterk materiaal dankzij diverse mineralen en hars. Wil je een wastafel dat tegen een stootje kan, vlekbestendig is en tegen chemicaliën kan? Dan is de solid surface een goede optie. Althans, als je ook een fijn budget hebt voor een wastafel want aan deze luxe variant hangt ook een behoorlijk prijskaartje. Een leuk detail van de solid surface wastafel vind ik het feit dat je vlekken weg kunt schuren! Dus mocht het toch gebeuren dat je het gepresteerd hebt om hier een vlek op te krijgen, dan is er nog geen man overboord.

Natuursteen wastafel

Ook erg gewild: een natuursteen wastafel. Het mooiste aan natuursteen is dat het uniek is, het komt daadwerkelijk uit de natuur en iedere steen is weer anders. Een natuursteen wastafel vereist wel meer onderhoud en is, in tegenstelling tot keramiek en solid surface, vlekgevoelig.

Mineraalmarmeren wastafel

Mineraalmarmer wordt als alternatief genoemd door keramiek. In tegenstelling tot keramiek, kan mineraalmarmer wel heel strak worden afgewerkt. Maar ieder voordeel kent zijn nadeel: mineraalmarmer kan weer minder goed tegen chemicaliën. Maak je graag gebruik van schuursponsjes en heftige schoonmaakmiddelen? Dan is mineraalmarmer minder geschikt.

Waskommen op het badkamermeubel

Wat je ook veel tegen zult komen: waskommen op het badkamermeubel. Ik vind dit er prachtig en chique uit zien. Het nadeel is wel dat schoonmaken wat lastiger kan zijn omdat je ook rondom de bak moet kunnen schoonmaken. Meer hoekjes en randjes betekent ook meer schoonmaakwerk. Houd er ook rekening mee dat de kraan vaak uit de muur moet komen.

Shop online de mooiste wastafels voor in de badkamer

Wastafel afmetingen

Wastafels hebben vrij standaard afmetingen die in stapjes van 20 centimeter omhoog gaan. De meest standaard maten beginnen bij 60, gevolgd door 80, 100, 120 en zelfs 140 centimeter. Je kunt ervoor kiezen om een enkele wasbak te nemen of een dubbele. Dat laatste is vooral wenselijk indien je vaker samen in de badkamer te vinden bent. Een dubbele wasbak zou je kunnen overwegen als je meer dan 120 centimeter ruimte hebt voor je wasmeubel.

Er zijn dus heel-veel mogelijkheden en ook nog eens allerlei soorten designs. Een wastafel kan zeer bepalend zijn voor de uitstraling en het comfort van je badkamer. Kijk dus goed wat het best bij jou, jouw situatie én jouw smaak past.

Samenwerking

Dit artikel is tot stand gekomen via een samenwerking. Wil je ook samenwerken of ben je benieuwd naar andere artikelen die tot stand zijn gekomen met een samenwerking? Kijk dan hier:

Samenwerkingen - Interikleur - Kleurrijk Wonen - Interieurstylist
Ik werk met regelmaat samen met bedrijven. Heerlijk vind ik het om elkaar te helpen. In deze blogs zie je verschillende samenwerkingen.