Binnenkijken in het friese dorp Raard

Samen met haar zoon Hisse (13), woont Helga in Raard. Dit is een prachtig dorpje dat naast Dokkum in Friesland ligt. Helga is interieurstylist en heeft een account op Instagram onder de naam EnHelgaStyling. Ze houdt ervan om te sporten. Maar dan ook sporten op allerlei manieren: je kunt haar zien suppen door de grachten van Dokkum, ze doet aan krachttraining, wandelt veel en in de zomer trekt ze er graag op uit met de motor. Wat een stoere en sportieve interieurstylist!

Binnenkijker, kleurrijk behang tegen de muur

Het huis van Helga en Hisse

Helga en Hisse wonen in een tussenwoning. Helga heeft het huis gekocht in 2015, het huis heeft een oppervlakte van 120m2 en een fijn perceel van 161m2. In de 7 jaar dat Helga in dit huis woont, heeft ze al veel zelf geklust, maar ze heeft ook werkzaamheden uit handen gegeven.

💡
Helga heeft vooral veel tijd en energie gestoken in het verduurzamen van haar woning. Zo heeft ze gevelisolatie aangebracht, vloerisolatie en nieuw HR++ glas op de bovenverdieping en op de zolder.

Vorig jaar is er flink verbouwd. Door een muur weg te halen is er een grote leefkeuken ontstaan. Hierbij kwam dus ook een nieuwe keuken, deze past prachtig bij het interieur van Helga.

zwarte keuken
Zwarte keuken met marmeren aanrechtblad en hexagontegels

Helga deinst er niet voor terug om zelf te klussen, haar vader zegt altijd: "eerst zelf proberen" en dat doet ze! Ze verft, schildert en behangt er lekker op los. Boren en iets ophangen dat doet ze samen met haar vader.

Eerst zelf proberen.

De grootste trots

Helga is het meest trots op de sfeervolle en grote leefkeuken. Dit is voor Helga de fijnste plek om te zitten. Sterker nog: ze zit hier alle momenten van de dag. Ze geniet van het heerlijke daglicht uit het Velux dakraam, het is een zalige plek om koffie te drinken, te werken maar ook om spelletjes te spelen met haar zoon Hisse, een hapje te eten en wijntje te drinken met vrienden.

Vrouw aan de eettafel in de woonkeuken

Kortom: eigenlijk gebeurt alles in deze keuken! Het is een verrassend huis, vanaf de voorkant heb je geen idee hoe groot het eigenlijk binnen is.

Kijkje in de keuken

De stijl en smaak van Helga

Helga houdt van een Mix & Match tussen oud en nieuw. Meubels en accessoires met een verhaal, daar is Helga gek op. Ook houdt ze van een kleurrijk interieur: witte muren zul je bij haar niet spotten. Helga is fan van de kleur Delfts Blauw en ze maakt heel erg graag gebruik van behang. Dit vind je dan ook in haar hele huis terug.

Gele bank voor een gele muur met een vintage vloerkleed

Bijzonderste item in huis

Het meest bijzondere item in huis is de biedermeier kast. Deze is van begin 20e eeuw en is dus ook één van de meubels met een verhaal. Helga vindt het prachtig om te zien hoe ze vroeger meubels maakten, vol aandacht. Het is een echt bouwpakket met de juiste aanwijzingen geschreven op het houtwerk. De kast heeft inmiddels verschillende kleuren gehad. Helga heeft ooit gezegd: "ik wil mijn lievelingskleur terug laten komen in mijn interieur" en dat heeft geresulteerd in deze oranje eyecatcher in haar huis.

Oranje kast, mix en match interieur

Interieurtip voor anderen

Helga haar interieurtip voor anderen: geef je meubels een 2e leven door het in een nieuw kleurtje te verven. Zo maak je het weer passend in je interieur en de woonstijl die je op dat moment hebt. Het is ook altijd aan te raden om een rondje kringloop te doen, scoor hier leuke items, bijvoorbeeld voor een kastje dat je net een make-over hebt gegeven. Door zo met je interieur om te gaan is het duurzaam, betaalbaar en je hebt ook nog eens een uniek gecreërd item in je huis staan.

Helga is er niet mee bezig of ze hier blijft wonen of dat ze gaat verhuizen: ze leeft heel graag in het hier en nu en voor nu heeft ze het hier heel fijn en samen met Hisse geniet ze van haar thuis.

Zwarte keuken