Verdiepte lambrisering zelf maken

Ben je op zoek naar een creatieve manier om je slaapkamer op te knappen? Dan is het maken van een verdiepte lambrisering wellicht iets voor jou! In dit artikel deel ik een stapsgewijze handleiding om zelf een verdiepte lambrisering te bouwen. Het is een eenvoudig en leuk DIY-project dat je slaapkamer direct een stijlvolle uitstraling geeft.

Benodigdheden verdiepte lambrisering bouwen

Verdiepte lambrisering bouwen is eigenlijk een klusje van niks, het is super eenvoudig en zo klaar. Wat heb je nodig?

Kies voor de lambrisering een hoogte rond de 110-120cm, dit is de gangbaarste hoogte voor lambrisering.

Voordelen van verdiepte lambrisering in de slaapkamer

Als je het mij vraagt is verdiepte lambrisering een perfecte keuze voor in de slaapkamer. Het biedt volop ruimte om mooie decoratieve items uit te stallen zodat je eenvoudig een persoonlijke slaapkamer kunt maken. Ook als je het leuk vindt om lekker te variëren met decoratie, is verdiepte lambrisering echt een uitkomst. Dan daarbij vind ik dat verdiepte lambrisering echt een luxe uitstraling geeft aan een slaapkamer en dat terwijl het eenvoudig te maken is.

Verdiepte lambrisering maken: stappenplan

Als je deze spullen in huis hebt, kun je aan de slag. Ik zal stap voor stap uitleggen hoe je deze verdiepte lambrisering maakt.

Houten constructie maken

Allereerst maak je een houten constructie zoals op onderstaande foto, deze bevestig je aan de muur.

💡
Wat kan helpen is om de constructie zoals op onderstaande foto te maken, deze zo tegen de muur te zetten en vervolgens door het hout te boren en net de muur aan te tikken. Zo zie je precies waar de pluggen moeten komen. Als je de locaties van de pluggen weet, haal je het houten frame weg en zorg je eerst voor gaten in de muur waar je de pluggen in bevestigd.
💡
Extra tip: heb je een erg poreuze muur? Dan kun je kit in het geboorde gat doen en daar vervolgens de plug in duwen. Zo zorg je ervoor dat de plug gegarandeerd blijft zitten.
Verdiepte lambrisering zelf bouwen

Bevestig de mes en groef planken

Daarna is het een kwestie van de mes en groef planken aan de constructie te bevestigen. Hierbij wordt direct helder waarom je boven en onder vlees van de balken moet hebben: je schroeft de houten delen zowel boven als onder vast. Deze balken zijn daarom ook van een perfecte afmeting voor het maken van verdiepte lambrisering.

Lambrisering slaapkamer zelf bouwen

Bevestigen (eikenhouten) plank aan de bovenkant

Tot slot werk je het geheel netjes af door een (eikenhouten) plank bovenop de lambrisering te kitten. En dan heb je het volgende resultaat:

Lambrisering zelf bouwen én verven

Je kunt ervoor kiezen om het hout zo te laten, dit geeft wel een heel mooi natuurlijk effect. Dit is vooral aan te raden indien je een gietvloer hebt of tapijt. Ik zou er zelf met een houten vloer wel voor kiezen om hem te lakken. Hout op hout = fout, hanteer ik altijd. Omdat dit bij ons het geval is, heb ik de lambrisering dus gelakt! In eerste instantie heb ik de lambrisering gegrond. En daarna koos ik voor de kleur van het jaar Brave Ground. En toen was dit het resultaat!:

Lambrisering nogmaals verven

Door te kiezen voor Brave Ground, had ik mezelf een beetje laten leiden door de kleurtrends. Eigenlijk is bruin niet echt een kleur voor in mijn persoonlijke kleurpalet. Zodoende besloot ik de slaapkamer wederom een make-over te geven waarbij de kleur Brave Ground plaatsmaakte voor de kleur Vleugje Veen van Flexa. Ook besloot ik zelf behang te ontwerpen voor in de slaapkamer.

Na deze verf- en behangpartij ziet de slaapkamer er zo uit:

Ikea Billy Hack

En voor aan de overzijde besloot ik een ondiepe kast neer te zetten en naar eigen smaak te maken. Het werden twee Billy kasten van Ikea die ik een heerlijke Ikea Billy Hack gaf:

Billy Hack in de slaapkamer

Conclusie verdiepte lambrisering

Het maken van verdiepte lambrisering is helemaal niet zo ingewikkeld maar het resultaat is wel verbluffend! Durf jij nu ook aan de slag te gaan?

Kijk hier als je op zoek bent naar nog meer DIY-inspiratie.

Verzoek: Deze blog bevat geen gesponsorde content. Wel ontvang ik een kleine commissie als je via de linkjes in deze blog iets koopt. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.