Voordelen van fotobehang

Fotobehang, ik ben er dol op. Naar mijn weten bestaat fotobehang helemaal nog niet zo lang maar ik zie het niet snel meer verdwijnen, fotobehang is helemaal in! Ik maak met regelmaat gebruik van fotobehang en je kunt er verrassend veel kanten mee op. Maar wat zijn nou de voordelen van fotobehang ten opzichten van 'gewoon' behang?

Fotobehang op maat

Mega chill: fotobehang op maat. Wie het lastig vindt om met lange lappen behang aan de gang te gaan, is dit werkelijk een verademing! Fotobehang kun je vaak op maat bestellen, je betaalt dan per m2. Het behang wordt dan precies door het aantal banen gedeeld zodat alle banen ook nog eens even breed zijn; hoe luxe. Het opplakken van op maat gemaakt fotobehang is werkelijk een fluitje van een cent. Vaak wordt geadviseerd om 5cm extra te bestellen, ik moet zeggen dat ik niet nooit gebruik van heb gemaakt want dan ben ik alsnog aan het knippen. Toch snap ik dit advies wel, want als een muur niet haaks is, kun je inderdaad in de knoei komen. Daarom is het wel verstandig om vooraf te kijken hoe haaks je muur is en om op meerdere plekken te meten hoe hoog het behang moet worden. De 5cm extra valt dus te bediscussiëren, ik maak daar in ieder geval geen gebruik van. Maar, fotobehang op maat? Zeker doen!

Fotobehang kan goedkoop zijn

Behangen kan een prijzige aangelegenheid zijn, zo ook met fotobehang. Er zijn tal van adressen waar je fotobehang kunt kopen. Bij de één kun je het dus op maat laten maken en betaal je per m2, bij de ander kies je een vast formaat. Vooral als je per m2 betaalt (en dit kan al vanaf rond de 15 euro per m2) kan het vrij voordelig uitvallen als je een niet al te grote oppervlakte hoeft te behangen. Een toffe plek is bijvoorbeeld een muurtje naast de trap, of een klein wandje elders in huis.

Fotobehang rijksmuseum, suede groene bank, roze vloerkleed, inbouwkast op maat

En ja: als je shopt op slimme adresjes dan kun je al helemaal goede koopjes te pakken hebben. Bovenstaand fotobehang kocht ik bij Action, met een totaalprijs van 24,99 euro.

Fotobehang is een eyecatcher

Je kunt er niet omheen: fotobehang is een eyecatcher! Doordat de print bij fotobehang lekker groot is, kun je er doorgaans niet omheen. Op een vrij voordelige manier haal je dus echt iets tofs in huis. Ik krijg ook veel reacties op het fotobehang dat wij hier in huis hebben.

Fotobehang heeft weinig/geen herhaling

Het nadeel van 'gewoon' behang vind ik de herhalende patronen. Vooral op een grotere wand kan een herhaling behoorlijk heftig worden, al helemaal als de wand weinig doorbroken wordt. Bij fotobehang heb je dit probleem niet: vaak bestaat het uit één grote afbeelding waar geen herhaling in zit.

Fotobehang kun je inlijsten

Ik ben graag in de weer met nieuwe ideeën en ook ik zocht een fijne eyecatcher in onze woonkamer. Ik had bedacht om een lijst te maken met fotobehang erin. Zo gezegd, zo gedaan. Zeer doeltreffend én voordelig. Hoe je dit aan kunt pakken, beschrijf ik hier:

Muurdecoratie inspiratie DIY: maak een lijst met fotobehang!
Maak zelf een lijst voor de mooiste muurdecoratie. Ik vertel jou stap voor stap hoe je dit aan kan pakken. Een goedkope en doeltreffende DIY!

Fotobehang zelf ontwerpen

Je kunt zelf ook fotobehang ontwerpen, door 'simpelweg' een foto te uploaden of door op de computer een toffe Vector te maken. Ik zou zelf niet snel een foto uploaden, de kwaliteit moet wel heel uitmuntend zijn wil je een mooie kwaliteit fotobehang krijgen. Wel zou ik het van harte adviseren om met een Vector bestand aan de slag te gaan. Zo ontwierp ik het fotobehang voor in onze slaapkamer:

Zelf behang ontwerpen voor in de slaapkamer
Zelf behang ontwerpen, in deze blog leg ik je uit hoe ook jij dit kan doen.

Je kunt natuurlijk ook online heel veel inspiratie op doen. Bekijk hier veel fotobehang opties.