Binnenkijken bij Tessa in Noordbroek

Dat Tessa (38), haar man Jaap (41) en hun drie kinderen Siem (10), Tibbe (bijna 9) en Noor (6) bijzonder wonen, daar kun je niet omheen. Zij wonen in een oud gebouw dat wel heel uiteenlopende functies heeft gehad. Welke functies dat zijn geweest? Lees vooral verder. Vandaag mogen we binnenkijken in hun prachtige huis in Noordbroek.

Binnenkijken Noordbroek: Tessa woont in een bijzonder pand

De interieurliefhebbende huisarts

Tessa is huisarts en in haar vrije tijd is ze vooral bezig met haar grootste hobby: interieur! Ze vindt het heerlijk om dingen in huis te veranderen zoals een muurtje schilderen, behangen én ze heeft ook leren vloerleggen en tegelen. Ze is graag zo creatief in huis bezig omdat ze dan haar hoofd leeg kan maken en alles kan vergeten, heerlijk! Dat ze gek is op interieurstyling, dat spat ook van het scherm af als zij foto's maakt voor haar prachtige Instagram-account: torentje.van.tessa.

Is ze dan alleen maar bezig met haar interieur? Nee hoor, ze vindt het ook fijn om lekker te lunchen in de stad, bakt graag taarten, houdt van lezen en ze kijkt graag met het gezin naar Wie is de Mol. En ja, sinds Corona heeft ze er een nieuwe hobby bij: wandelen.

Het huis van Tessa en haar gezin

Jaap, de man van Tessa, drumt graag en thuis drummen was toch wel een grote wens. In de stad Groningen was dit niet haalbaar. Daarom besloten ze van Groningen naar Noordbroek te verhuizen; een dorpje in de provincie Groningen en slechts 20 minuten van de stad.

Ze hebben het huis eind 2014 gekocht toen het pand nog eigendom was van de gemeente en toen in gebruik was als bibliotheek en atelier. Daarvoor had het huis nog een heel andere functie, oorspronkelijk was het een onderwijzerswoning: de school stond achter het huidige huis. Dat is nog niet alles, het gebouw is ook nog een drukkerij geweest en zelf een politiebureau! En nu? Nu woont Tessa hier met haar gezin.

De wens: wonen in een bijzonder huis

Tessa en Jaap hadden altijd de wens om in een bijzonder huis te wonen, zoals een oude school, een kerkje of een fabriekspand. Uiteindelijk werd het deze prachtige onderwijzerswoning in Noordbroek. En ja: dat is dan meteen ook wel groot te noemen met 300m2!

Woonkamer met vintage vloedkleed, grijze bank en accessoires

Heel veel verbouwen

Op het moment dat Tessa en Jaap het huis kochten, was het in gebruik als bibliotheek van Noordbroek en tegelijkertijd was het een atelier. Dit betekent dat er geen keuken in het pand zat en ook geen badkamer. Sterker nog: er lag vloerbedekking en het plafond? Dat was een systeemplafond dat voor de ramen hing. Conclusie: er moest gigantisch veel verbouwd worden. Deze immense klus hebben ze uitbesteed. Toen ze in Noordbroek kwamen wonen, konden ze nog geen schilderijtje ophangen dus uitbesteden moest wel. Dan daarbij was het een groot project dat door henzelf niet te overzien was. De aannemer was met een hoop personeel dan ook drie maanden bezig om te verbouwen. Later hebben ze nog twee verbouwingen gedaan om het boven ook bewoonbaar te maken.

Of ze inmiddels een schilderij kunnen ophangen? Zeker! En ook de afwerking kunnen ze inmiddels prima zelf: schilderen, vloeren leggen en behangen. Tessa doet de kleine klusjes tegenwoordig dan ook graag zelf. Zo heeft ze laatst een tegellambrisering in de hal gemaakt, prachtig toch?:

Tegel lambrisering in de hal

De grootste trots van Tessa

Toen ze het pand voor het eerst zagen was er een enorme 'kantoorvibe', lastig om doorheen te kijken voor veel mensen. Maar het lukte Tessa en Jaap: ze zagen direct de potentie, geen beren op de weg en ze deden het gewoon! En gelukkig maar want hierdoor wonen ze in dit prachtige pand.

Schouw met decoratie erop

Tessa haar stijl en smaak en bijzondere items

Tessa houdt van Scandinavisch, licht en kleurrijk. Maar  ook van een beetje gekke items; het hoeft allemaal niet te serieus. Tessa heeft zelfs heel veel gekke accessoires, onder andere van keramiek. Het meest bijzondere item van het huis zit niet IN het huis maar OP het dak: een klokkentoren met carillon. Om 12 uur en 18 uur speelt er een liedje, elke 2 weken een wisselend programma passend bij het seizoen (bijvoorbeeld sinterklaas- en kerstliedjes). Binnen hangt ook wat bijzonders: de tekening die ByDiane maakte op de zolder met een samenvatting van de geschiedenis van het pand.

Interieur-tip van Tessa

Tessa adviseert anderen om kleur te durven gebruiken en: neem jezelf en je interieur niet te serieus. Een muurtje is zo geschilderd en dure items zijn niet per se nodig. Ook bij minder dure woonwinkels kun je een uniek interieur bij elkaar shoppen. Dan hoef je ook niet zo heel goed op te letten met vlekken en beschadigingen, dat is toch zonde van de tijd? Tessa en Jaap kozen zo bijvoorbeeld voor een betonvloer in plaats van een (veel duurdere) gietvloer. Deze betonvloer is zo hufterproof dat er in de woonkamer kan worden geskeelerd.

Slaapkamer met warme kleuren

Verhuizen?

Nee hoor, Tessa, Jaap en de kinderen gaan zeker niet verhuizen. Het lijkt er voor nu op dat ze hier blijven wonen tot ze bejaard zijn. Ze zijn allemaal helemaal gelukkig en voelen zich thuis in het mooie pand.

Meer binnenkijkers?

Meer binnenkijkers vind je hier:

Binnenkijkers door heel Nederland
Binnenkijkers door het hele land, gluren bij de buren inclusief leuke verhalen en stylingtips vind je hier. Ook een binnenkijker van jouw huis? Mail mij!

Lijkt het jou leuk om ook met een binnenkijker op mijn website te verschijnen?
Mail dan naar renske@janse.me

Verzoek: Indien je iets hiervan wil kopen, dan zou ik het op prijs stellen als je het koopt via de linkjes op de pagina. Ik krijg hier dan namelijk een commissie over vanwege de "reclame" die ik maak. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.