VT-Wonen Design Beurs 2022

De VT-Wonen Design Beurs ging deze week van start, niet zomaar in oktober want oktober staat bekend als dé woonmaand. VT wonen speelt daar natuurlijk goed op in en heeft van 4 t/m 9 oktober de beurs van het jaar.

Heel eerlijk? Dit was voor mij de VT-Wonen Design Beurs ontgroening. Niet eerder ben ik op deze beurs geweest. Jaren geleden had ik wel tickets, dat wel, maar geveld door de griep moest ik het destijds helaas aan mij voorbij laten gaan. Vervolgens kwamen de welbekende Corona-jaren. Anyway, dit jaar moest en zou ik erbij zijn, ondanks dat mijn energie door een bijholteontsteking ver te zoeken was. Voor het zoveelste jaar het event missen waar ik zo benieuwd naar was, dat zou echt niet mogen.

Wat is er te beleven op de VT-Wonen Design Beurs?

De VT-Wonen Beurs is gróót, met een nieuwe locatie (heel goed bereikbaar) in Vijfhuizen waar zo'n 200 woonmerken hun collectie showen. Houd er rekening mee dat parkeren je 15 euro kost (beetje belachelijk als je het mij vraagt).

Eigenlijk kun je deze beurs zien als een enorme woonboulevard met allemaal kleine stands. Ik ben vrij last minute alleen gegaan omdat ik al een ticket had en de hele week niet wist of ik wel/niet fit genoeg zou zijn om deel te nemen. In de ochtend besloot ik toch te gaan voor een snel rondje, het is hier ook heel erg dichtbij. Ik geloof dat het wel een heel stuk leuker is als je fit bent én als je iemand hebt om mee samen te gaan. Desalniettemin ben ik blij dat ik toch heb kunnen beleven hoe deze beurs in elkaar steekt en wat er zoal te doen is.

Programma op de VT-Wonen Beurs

Bij binnenkomst krijg je een plattegrond mee (ja: zo groot is het) waar je ziet waar elk merk te vinden is. Ook krijg je een programma waardoor je jezelf gegarandeerd goed kan vermaken deze dag. Van kleuren kiezen in huis tot de nieuwste onwikkelingen op tuingebied.

Heel veel woonmerken

Wat mij het meest op viel is de hoeveelheid aan merken die langs kwamen. Van HEMA tot Design Lampen en Badkamers tot leuke woonaccessoires. Ik was natuurlijk vooral op zoek naar toffe kleuren en kleurcombinaties. De eerste foto die ik maakte na een rondje, was onderstaande. Een prachtig sfeervolle slaapkamer met geweldig mooi behang en toffe lambrisering. Toch blijf ik ook voor de kleur geel vallen voor in slaapkamers.

Bed in een slaapkamer bij de VT wonen design beurs 2022

Ik heb ook gekeken voor badkamerinspiratie want meestal kom ik gedeprimeerd terug als ik een badkamerwinkel heb bezocht waar de kleuren taupe, wit en grijs je tegemoet komen. Kleur wil ik zien mensen, kleur. Deze badkamerstyling viel mij in positieve zin op, heel tof met de verticale strepen en gouden details. En ja, natuurlijk: roze! Ik denk dat onze badkamer zeker een touch of pink krijgt (of gewoon geheel roze wordt):

Een ander aanblik waar ik blij van werd is van Studio Mippe. Ik was niet bekend met dit merk maar ik denk dat het geen uitleg behoeft waarom ik dit leuk vindt:

Studio Mippe op de VT wonen beurs

Haha, wat een slechte foto's heb ik gemaakt. Ik voel me dan snel bezwaarlijk om wat 'ruimte op te eisen' om een goede/rechte foto te schieten. Dus snel klik klik en doorrrrr.

Tips en Tricks

Ook voor Tips en Tricks ben je bij de beurs aan het juiste adres. Hoe kun je bijvoorbeeld het best duurzaam wonen? Best aantrekkelijk om eens meer informatie over in te winnen in deze dure tijd.

Één op één afspraak met een stylist of architect

Ook mogelijk: heb een één op één afspraak met een stylist of architect. Zeker leuk als je zelf niet weet wat je met je woonruimte aan moet. Maar je kan natuurlijk ook gewoon een afspraak bij mij inplannen:

Interieuradvies pakketten
Ik zie interieurstyling als een combinatie van esthetisch én praktisch. Wat heb je aan een prachtig interieur waarin jij niet kunt doen wat jij graag doet? Ik wil jou en jouw wensen leren kennen en zorg ervoor dat het een ruimte wordt waar jij blij van wordt van kan doen wat belangrijk voor jou is.

De mensen op de VT-Wonen Beurs

Wat mij ook op viel is de mensen op de VT-Wonen Beurs. Ik was bewust heel vroeg gegaan omdat ik inschatte dat het dan het meest rustig zou zijn. Toch werd het al vroeg en snel drukker en drukker en drukker en nou ja, behoorlijk druk. Tussen de mensenmassa zag ik ook Frans Uyterlinde rond lopen, de welbekende VT-Wonen stylist blijkt ook gewoon een mens te zijn. En zo werd ik ook herkend, als stylist van Interikleur "Jij bent toch van dat kleurrijke wonen?" Yep! That's me. Nou word ik snel herkend door mijn haarkleur/-bos, zelfs in Noorwegen weten mensen mij te herkennen. Bijzonder blijft het wel! Anderzijds herkende ik ook mensen die ik van Instagram ken. Waar ik al uren mee gechat heb zonder in het echt gezien te hebben. Zo grappig om elkaar dan direct te herkennen en weten wie bij welk interieur hoort.

Renske Janse interieurstylist Haarlem

Eten, heel veel eten en koffie

Waar je misschien minder snel aan denkt: eten. Koffie, okay, maar er was ook veel eten te vinden. Ook wel een reden om gezellig met iemand samen naar de beurs te gaan want je kunt er echt een leuke dag uit van maken. In je eentje is dat wel een beetje zozo. Ik hoop de volgende keer vol energie naar de beurs te kunnen gaan met iemand samen. Of wie weet een Interikleur-stand ;).

Redenen om naar de beurs te gaan

Samengevat, redenen om naar de beurs te gaan:

  • Je kunt volop inspiratie opdoen
  • Er zijn heel veel merken en je zult ongetwijfeld nieuwe toffe merken ontdekken
  • Het is leuk als je actief bent op Instagram, om andere Instagrammers te ontmoeten
  • Je kan er lekker eten en drinken
  • Je kan ook spulletjes kopen

En ja: je kunt ook online bij VT-wonen shoppen!