Wat is een modulaire bank?

Een modulaire bank wordt ook wel een elementenbank genoemd. Een modulaire bank kent losse elementen die je aan elkaar kunt plaatsen, maar die ook prima los van elkaar kunnen staan. Modulaire banken zijn momenteel helemaal in, ik begrijp zeker wel waarom! Vooral omdat ik het zelf heerlijk vind om te schuiven, is een modulaire bank een uitkomst. Modulaire banken heb je in zeer verschillende prijsklasse, één van de voordeligste is hoe dan ook de Vimle van Ikea.

Betaalbare modulaire banken

Wat in is, kan duur zijn. Ik ben er geen fan van om duizenden euro's uit te geven aan een bank - of welk meubelstuk dan ook. Liever kijk ik naar voordelige opties zonder dat het ten kosten gaat van de look. Een modulaire bank hoeft dus zeker niet heel duur te zijn, kijk bijvoorbeeld eens bij de Zweedse Gigant: Ikea. Elders zijn natuurlijk ook tal van modulaire meubelen te vinden.

Vimle, de voordelige modulaire bank

Ikea verkoopt de Vimle serie met diverse onderdelen die je dus zelf kunt samenstellen. Handig: er bestaat zelfs een Vimle planner:

VIMLE planner voor de zitbank van je dromen - IKEA
Met de VIMLE planner stel je in een paar simpele stappen de ideale zitbank samen. Ga meteen aan de slag en realiseer je droombank in een handomdraai.

Kies bijvoorbeeld een recht deel en combineer dit met een chaise longue of ga, net als ons, voor een combinatie met een losse poef. Of... kies ervoor om een slaapdeel toe te voegen, de mogelijkheden lijken eindeloos. Het leuke is ook: je kunt de bank zo groot maken als je zelf wil en doordat je kunt schuiven, kun je keer op keer een nieuwe look hebben. Heb je trouwens een kleine woonkamer? Ga dan zeker niet voor een kleine bank want dat maakt de ruimte optisch kleiner. Klinkt onlogisch? Toch is het echt zo!

Tip van Rens: heb je een kleine woonkamer? Plaats hier dan zeker geen kleine bank. Door te kiezen voor een grotere bank, lijkt de ruimte optisch groter. Houd natuurlijk wel genoeg ruimte over voor ander meubilair en loopruimte.

Welke kleur Vimle elementenbank?

Gedurfd, hoor ik vaak: onze lichte bank. Het is een bank met een crème/blauwe ondertoon maar licht is hij zeker. En ja, best grappig, alles bij ons is kleurrijk en dan een licht/wit-achtige bank. Ik krijg regelmatig de vraag welke kleur wij nou precies hebben: het is de Gunnared Beige en deze combineert makkelijk met ontelbaar kleuren muur zoals bij onze roze muur in de woonkamer:

Roze muur in de woonkamer met de kleur Mild Berry van Flexa
De kleur Mild Berry van Flexa geeft een heerlijke zachte sfeer in onze woonkamer, zonder dat het geheel te zoet wordt.

Met twee jonge kinderen is het een gewaagde keuze om voor een lichte bank te gaan, maar omdat de stof wasbaar is, durfde ik het wel aan. Ik moet zeggen dat het erg meevalt qua vlekken en ik vind het ideaal dat we de hoezen zo kunnen wassen.

De hoezen van de Vimle bank kun je wassen in de wasmachine.

Je hebt Vimle in uiteenlopende kleuren, alhoewel het huidige kleurpallet niet zo spannend is. Helaas was de gele Vimle uit het assortiment toen ik besloot deze bank welkom te heten in ons huis. De gele vond ik namelijk super gaaf. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik momenteel liever uit kijk naar een gekleurde bank, alhoewel deze lichte tint ook weer een mooie tegenhanger is aan de kleurrijke bedoeling in ons huis.

Onze modulaire bank samenstelling

Super spannend is onze combinatie niet: wij kozen voor een 3-zitsbank in combinatie met een losse poef. Handig: de poef heeft een deksel waardoor het meteen als opbergplek fungeert. Ik vind het zelf vooral mooi om de poef naast de bank te hebben staan, zo is het tegens een extra zitplek. Mijn man vindt het vooral fijn om de poef als voetenbank te gebruiken en zo wordt de poef regelmatig heen en weer geschoven. Onze bank is 255cm lang en met de poef erbij komen we op een lengte van 353cm. Een lekkere lengte dus!

Ikea Vimle bank in de woonkamer
Ikea Vimle bank met plaid en bijzettafel