Daglicht in huis brengen

Heerlijk: een huis waar veel licht naar binnen valt. Maar hoe zorg je ervoor dat je ruimte veel daglicht krijgt als de gewone raampartijen niet voldoende blijken te zijn? Denk dan eens aan het aanbrengen van lichtstraten. Bij De Lichtstraat Expert kun je lichtstraten kiezen in diverse modellen en afmetingen. Ontzettend handig en deze hoogwaardige lichtstraten zijn érg mooi.

Breng meer daglicht in huis met prachtige lichtstraten

Wat is een lichtstraat?

Een lichtstraat geeft een straatje aan licht en die 'straat' wordt gekenmerkt een rij aan glazen raampartijen. Een lichtstraat wordt in het dak geplaatst waardoor je licht van bovenaf vangt, wel zo efficiënt.

Diverse soorten lichtstraten

Er zijn verschillende soorten lichtstraten zoals een lichtstraat met een zadeldak en een lessenaar lichtstraat. Er wordt bij lichtstraten rekening gehouden met de lichtval, door de lichtstraat op de juiste manier te plaatsen kun je zo goed mogelijk het licht vangen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de locatie van de woning.

Een zadeldak lichtstraat

Een zadeldak lichtstraat is geschikt voor op platte daken en zorgt voor een maximale lichtopbrengst. Een zadeldak zal esthetisch ook ontzettend mooi staan en geeft is daarin een meerwaarde voor het huis. Op onderstaande foto kun je goed zien hoeveel licht er bij komt in deze geweldig mooie leefkeuken.

Breng meer daglicht in huis met prachtige lichtstraten

Je ziet hierbij heel mooi hoe de vorm van een zadeldak lichtstraat is en hoe deze, dankzij de schuinte, zoveel licht binnen laat. Ook interessant om te zien: het zadeldak lichtstraat vanaf de bovenkant:

Breng meer daglicht in huis met prachtige lichtstraten

Lessenaar lichtstraat

Een zeer veelzijdige lichtstraat is de lessenaar, deze kan ook op schuine daken geplaatst worden. Dit type lichtstraat kun je dus niet alleen plaatsen op een uitbouw maar ook op plaatsen zoals een veranda en schuine daken met dakpannen. Je kunt er zelf voor kiezen of je één of meer glasvakken hebt.

Breng meer daglicht in huis met prachtige lichtstraten

Op bovenstaande foto zie je goed dat er ontzettend veel licht via de lessenaar naar binnen komt. In deze ruimte is de lessenaar duidelijk van meerwaarde als het om licht gaat maar ook esthetisch past het prachtig in de ruimte. Zonder deze lichtstraat zou de ruimte een stuk donkerder zijn.

Breng meer daglicht in huis met prachtige lichtstraten

Ook de lessenaar lichtstraat is beschikbaar in veel afmetingen en glassoorten. Dit zorgt ervoor dat het ook in complexere plekken gemonteerd zal kunnen worden. Zoals hier, in een prachtig huis met oude houten balken.

Dit is een samenwerking

Dit artikel is tot stand gekomen via een samenwerking met De Lichtstraat Expert. Benieuwd naar andere samenwerkingen of wil je ook graag samenwerken? Kijk dan hier:

Samenwerkingen - Interikleur - Kleurrijk Wonen - Interieurstylist
Ik werk met regelmaat samen met bedrijven. Heerlijk vind ik het om elkaar te helpen. In deze blogs zie je verschillende samenwerkingen. Wil je ook samenwerken met Interikleur of bijvoorbeeld een blog over jouw website of product? Mail dan: renske@janse.me.