Groot boeket kunstbloemen: breng kleur in je interieur

Met een groot boeket kunstbloemen breng je je interieur tot leven. Tegenwoordig zijn kunstbloemen, ofwel zijdebloemen, niet meer van echt te onderscheiden en dat brengt zoveel voordelen met zich mee. Twijfel jij of kunstbloemen wat voor jou zijn? In deze blog deel ik de grote voordelen met jou.

Dit boeket komt van de webshop Julien Deluxe:

De lifestyle shop waar jij blij van wordt

Waarom kiezen voor een groot boeket kunstbloemen?

Je kunt tegenwoordig op allerlei locaties kunstbloemen kopen en zodoende zelf een boeket samenstellen. Toch ben ik meer fan van de grote kant en klare boeketten met kunstbloemen. Deze boeketten zijn speciaal samengesteld en daarmee een gegarandeerde match. Je ziet in één oogopslag hoe het boeket eruit ziet en de lengte van de stelen zijn op elkaar afgestemd. Dat is niet het enige: ook het formaat van de kunstbloemen zijn op elkaar afgestemd zodat het prachtig matcht. Houd je van een boeket rozen van hetzelfde formaat of ben je meer fan van een wildboeket? Het kan allemaal! En zo weet je zeker dat je een juweel van een boeket in huis haalt. Dan daarbij: bloemschikken is een vak apart! Hoe vaak heb jij al met diverse kunstbloemen in je handen gestaan en een poging gedaan om hier een toonbaar boeket van te fabriceren?

Groot boeket kunstbloemen in huis
Zoals je ziet: een kunstboeket is werkelijk niet meer van echt te onderscheiden!

Combineer kunstbloemen met een kleurrijke vaas

Tegenwoordig zijn er ongelooflijk veel schitterende vazen te verkrijgen. Het belangrijkste? Dat jij blij wordt van de kleur! Zo heb ik dat met geel, dit is voor mij echt een zonnetje in huis. Hier kun je deze schitterende gele vaas van Pip Studio kopen. Liever een andere kleur? Die zijn er ook! Ik ben enorm fan van de fijne glansgraad op deze vazen, dit maakt het echt een juweeltje!

De voordelen van kunstbloemen

Zoals ik net al aangaf: kunstbloemen zijn niet meer van echt te onderscheiden. Daarnaast hebben kunstbloemen nog veel meer fijne voordelen:

  • Kunstbloemen staan altijd in bloei
  • Een boeket kunstbloemen is onderhoudsarm
  • De bloemen hebben levendige kleuren op maat
  • Duurzaam dankzij levenslange houdbaarheid

Kunstbloemen staan altijd in bloei

Je kent ongetwijfeld de situatie waarin je een bos bloemen cadeau krijgt en een aantal bloemen na een paar dagen treurig naar beneden hangen. De zwaartekracht heeft zijn werk gedaan en wellicht ben je vergeten vers water in de vaas te gieten. Zonde en het staat niet zo charmant, van die verwelkte bloemen. Met een boeket kunstbloemen ontloop je dit scenario: ze staan altijd vrolijk en fier in bloei!

Een boeket kunstbloemen is onderhoudsarm

Je partner komt net voor het avondeten met een bos bloemen aanzetten. Ontzettend lief! Terwijl je net het eten staat op te scheppen, moet je ook zorgdragen voor het boeket dat je hebt gekregen: steeltjes knippen, opruimen, aanrecht schoonmaken, bloemen schikken. Een boeket kunstbloemen zet je in de vaas en je bent klaar! Daarnaast is het geen probleem als je geen groene vingers hebt of wat vergeetachtig bent, je hoeft die mooie kunstbloemen natuurlijk niet van water te voorzien.

De bloemen hebben levendige kleuren op maat

Yes, voor mij een heel belangrijk voordeel: de kleuren uit het boeket kunnen schitterend matchen in je interieur. Bij een kant en klaar groot boeket kunstbloemen zie je direct welke fijn matcht in jouw interieur en wat jou dus het meest aanspreekt. Van zachte pastels tot levendige tropische tinten, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Duurzaam dankzij levenslange houdbaarheid

Echte bloemen kunnen aardig aan de prijs zijn en vaak moet je ze na een week alweer vaarwel zeggen in de groene kliko. Een boeket kunstbloemen daarentegen kan altijd blijven stralen in jouw interieur! Het is vaak even een investering maar je kunt er dan ook levenslang mee toe.

Kunstbloemen stijlvol in je interieur plaatsen

Als je zo'n schitterend boeket hebt aangeschaft, hoe plaats je het dan in je interieur? Dit kan op allerlei plaatsen, hier een paar inspiratietips:

  • Middelpunt van de eettafel
  • In de gang of op de trap
  • Op het tv-meubel

Middelpunt van de eettafel

Zo'n groot boeket mag echt wel een prominente plaats in huis krijgen. Midden op de eettafel is daarbij een erg geschikte plek. Je eettafel krijgt meteen een fijne kleurrijke boost met zo'n parel op tafel.

Groot boeket kunstbloemen op de eettafel

In de gang of op de trap

Een fijne binnenkomer is het halve werk. Laat jezelf begroeten door de schitterende kleuren van jouw boeket. Een andere geschikte plek is in de hoek op de trap, helemaal met een mooie hoge vaas!

Boeket kunstbloemen op de trap in de gang

Op het tv-meubel

Heb je een mooi lang tv-meubel? Dan is dit een zeer geschikte plaats voor het neerzetten van een schitterend boeket. Zo kijk jij altijd vrolijk naar de tv en zo'n kleurrijke oppepper naast een zwart scherm is natuurlijk een prachtige upgrade voor deze hoek.

Groot boeket kunstbloemen op het tv-meubel

Onderhoudstips voor kunstbloemen

Natuurlijk wil je dat het boeket zo lang mogelijk blijft stralen. Hierbij enkele eenvoudige tips om je boeket een lange levensduur te geven waarbij het er altijd tiptop verzorgd uitziet.

Houd de bloemen stofvrij

Een eenvoudige hack om je kunstbloemen stofvrij te houden: gebruik een zachte stoffer of zet de föhn op een lage stand en zet deze er van een afstand op zodat je het stof eraf kan blazen.

Bescherm het boeket tegen zonlicht

Veel direct zonlicht kan kunstbloemen wat uitbijten waardoor de tropische kleuren wat doffer kunnen worden. Kies bij voorkeur een locatie waarbij het boeket niet continu in de zon staat.

Maak de kunstbloemen schoon

Behalve het stofvrij maken van de bloemen, is het ook raadzaam om er zo nu en dan even een vochtige doek over te halen. Houd je hand onder de bloemen terwijl je met je andere hand hier een vochtige doek eroverheen haalt.

Breng vandaag nog kleur in je leven met een groot boeket kunstbloemen!

💐
Shoplinkjes:
Vaas: Pip Studio
Boeket: Pretty Powerful

Verzoek: Indien je iets hiervan wil kopen, dan zou ik het op prijs stellen als je het koopt via de linkjes op de pagina. Ik krijg hier dan namelijk een commissie over vanwege de "reclame" die ik maak. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.