Veelgestelde vragen

Ik woon niet in Haarlem en omstreken, kun je voor mij evengoed een ontwerp maken?

Jazeker! Ik snap dat je in eerste instantie misschien een interieurstylist/-ontwerper zoekt bij jou in de omgeving. Maar het is geen enkel probleem als je ver weg woont. Ik heb genoeg klanten die uit alle hoeken van het land komen en dat maakt het ook heel leuk! De werkwijze is dan een tikkeltje anders want jij brengt de ruimte in beeld door middel van foto's en aan de hand van de plattegrond heb ik voldoende informatie om aan de slag te gaan. Het belangrijkste vind ik de korte en snelle lijntjes en dat is zeker op afstand ook goed mogelijk! De presentatie van de ruimte kan door beeldbellen en natuurlijk krijg je ook een video en foto's van het SketchUp ontwerp.

Ik heb een beperkt budget, wordt de shopplinglijst duur?

Ik ben van mening dat een mooi interieur niet duur hoeft te zijn. Ik kies dus vooral items van voordeligere winkels zoals Ikea, Kwantum, Leenbakker, Woonexpress, Karwei en Jysk. Mocht je bijvoorbeeld juist wel fan zijn van duurdere merken dan kan dat altijd. Ook kun je ervoor kiezen om bestaande items uit je huis te hergebruiken en terug te laten komen in het interieur. Ik hou altijd rekening met deze wensen en mijn voorkeur is doorgaans om het zo voordelig mogelijk te houden. Daarbij kan ik ook adviseren om zelf klussen aan te pakken, leuke Ikea Hacks of zelf dingen fabriceren in het geval dat je zelf handig bent.

Maak je alleen super kleurrijke interieurontwerpen?

Mijn specialiteit is Kleurrijk Wonen en daar ben ik dan ook het liefst mee bezig. Klanten komen juist bij mij terecht omdat ze aan de slag willen met kleur. Ik zal dan ook niet met het advies komen om muren wit te verven. Dat gaat tegen mijn missie in, namelijk: "minder witte muren in Nederland".

Mijn interieuradviezen zijn dan ook kleurrijk maar wel in verschillende gradaties. Zo heb ik advies mogen geven aan iemand die werkelijk álles roze wilde zonder dat het een circus zou worden. Andere klanten hebben een meer ingetogen smaak en vallen voor zachte natuurtinten. Het draait vooral om de balans. Ik vind het juist leuk om met verschillende kleuren en kleurtonen te werken. Het belangrijkste is dat de kleuren die jij mooi vindt, terug te vinden zijn in jouw huis.

Ik vind kleur wel leuk maar ik vind het ook wel spannend, wat nu?

Deze hoor ik héél vaak! Ik snap het wel. Als je veel wit gewend bent en/of 'verkeerde' keuzes hebt gemaakt met kleuren, dan kan het spannend zijn om aan de slag te gaan met kleur. Maar de basis is: ik vind kleur wel leuk! Word je er blij van? Dan zou ik je zeker adviseren om meer kleur toe te voegen in je huis. Omdat het best lastig is om kleuren te combineren op een dusdanige wijze dat je woonruimte in balans is, dan is het zeker raadzaam om contact op te nemen. Het gaat om zowel de kleurcombinaties, als hoe vaak je een kleur laat terugkomen maar denk ook aan texturen, eventueel behang, vloerkleden, meubilair. Ik help graag!

Mijn partner en ik hebben een totaal andere smaak, we zullen het nooit eens worden?!

Leuk! Nou ja, voor jullie niet, maar ik vind dat wel leuk! Het geeft mij de uitdaging! Ik werk altijd met een inventarisatieformulier en ik vraag jullie om los van elkaar inspiratieborden te maken op Pinterest. Op deze manier leer ik jullie smaken goed kennen en het is aan mij de schone taak om dit te combineren tot een ontwerp waar jullie allebei blij van worden.

Met welk programma werk je?

Ik werk met SketchUp. Een heerlijk 3D tekenprogramma waarbij ik ook mooie video's kan maken voor een virtuele tour door jouw huis en uiteraard ontvang je ook 'foto's' van de ruimte zodat je tot in detail ziet hoe het wordt.

Wat nou als ik het ontwerp niks vind?

Voordat ik begin met ontwerpen leer ik jou en jouw smaak al beter kennen om een duidelijk beeld te krijgen van jouw wensen. Ik ben van de korte lijntjes: we stemmen regelmatig af hoe je het ontwerp vind worden zodat ik op tijd bij kan sturen als dit wenselijk is. De weg naar jouw droominterieur is dan ook echt een samenwerking. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een klant niet tevreden was met het ontwerp, daarvoor hebben we teveel contact waardoor het eigenlijk niet fout kan gaan.

Ik zoek iemand die ons hele huis kan ontwerpen maar dan vind ik het wel prijzig worden

Super leuk! Neem vooral even contact op want ik kan in dit geval zeker wat met de prijs doen. Het scheelt voor mij namelijk al ontzettend dat ik jullie smaak leer kennen, wat het ontwerpen van de hele woning voor mij ook makkelijker maakt.

Ik wil mijn eigen product gepromoot hebben, kun jij mij daarbij helpen?

Ik vind het heel leuk om producten te promoten, mits ik daar zelf ook de meerwaarde van zie. De blogs die ik schrijf zijn oprecht. Neem vooral contact op als je benieuwd bent of we wat voor elkaar kunnen betekenen! renske@janse.me.

Staat je vraag er niet bij?

Contact
Renske Janse - Interieurstylist in Haarlem