De overstap naar deze slaapkamer

Voorheen sliepen we in de naastgelegen slaapkamer. Toen we besloten vanuit huis te gaan werken, kwam er een roulatie in het gebruik van de ruimtes: de inloopkast werd het kantoor van mijn man, we bouwden een grote kastenwand in de oude slaapkamer en tevens zou daar de logeerkamer/mijn kantoor komen. Meer hierover is te lezen in mijn blog over mijn Woman Cave:

Womancave als inspirerend kantoor, met kostenoverzicht
Een kleurrijke plek met fotobehang, heerlijke stofjes en één en al comfort. Prachtige inspirerende kleuren, maak kennis met mijn womancave!

Voordat we in deze kamer gingen slapen, was het vooral één grote leegte. Er stond een bureau en daar hield het al snel mee op. Weer daarvoor was dit de babykamer maar toen de kinderen wat ouder werden, kregen ze allebei een fijne slaapkamer op zolder. Na flink wat shuffelen heeft alles nu eindelijk een vaste plek. Maar goed, deze kamer was dus verder weinig inspirerend, behalve dan het behang, dat vond ik nog steeds mooi.

De kleur Cornflower Field in de slaapkamer

Kleuren kunnen - letterlijk - heel anders uit de verf komen dan doet vermoeden. Zo ging ik gister op pad voor dè kleur voor op onze slaapkamermuur, ik ben alle flexa-tester-kleuren afgegaan en vond 1 match: Cornflower Field. Mijn eerste reactie was: wat een lelijke kleur?! Maar toch nam ik hem mee, nieuwsgierig hoe het zou staan aangezien deze kleur exact terug te vinden is in ons behang.

Verf aanbrengen om te testen

Vanmorgen ben ik op a4-papier gaan smeren en wow, de kleur pakt echt totaal anders uit! Ik was direct verkocht en ben op zoek gegaan waar de verf in de aanbieding was. Ik kwam uit op Karwei en ben daar direct heen gereden nadat ik de muren en het plafond had afgeplakt met de paarse sensitive tape van Action. Deze tape is overigens tegenwoordig ook - weliswaar voor een hogere prijs - te koop bij bol.com. Hoe dan ook is deze alsnog vele malen goedkoper dan de concurrenten.

Je shopt de sensitive tape ook hier.

Bij Karwei was het even een toestand omdat de verfpot was open gegaan tijdens het mixen, whoops. Nadat ik een pot mee kreeg die wel dicht bleef - de verkoopster keek verbaasd of dit echt wel de kleur was die ik wilde… ?! - kon ik huiswaarts keren met een afschuwelijk ogende kleur verf. Tsja, in het echt is het echt wel een toffe kleur! Ik zal eerst natuurlijk een before-foto laten zien:

De slaapkamer met nog een witte muur

Het behang vind ik nog altijd tof. Deze slaapkamer was eerst ons kantoortje, vandaar dat de ‘onlogische’ muur behangen is. Maar de witte muur achter het bed, daar stoorde ik me al een tijd aan. Ik wilde graag een hotel-feeling in de slaapkamer en dus een chique kleur, of een knallende kleur. Het werd toch het eerste.

En dan nu de kleur-onthulling!:

Verfblik met de kleur cornflowerfield van flexa

Cornflower Field op de muur verven

Ik ben geloof ik een uurtje bezig geweest met verven en de muur slurpte behoorlijk. Toch heb ik vast foto’s gemaakt, ongeduldig als ik ben. Wellicht moet er nog wel een tweede laag op. En nu ik toch bezig was, heb ik de spiegel ook meteen mee geverfd in dezelfde kleur. Hoe vinden jullie het resultaat?

De kleur Cornflower Field op de slaapkamermuur

Koop Cornflower Field

Wist je dat onze slaapkamers nog veel meer make-overs heeft gehad? Je kunt ze hier allemaal bekijken, enjoy!:

Slaapkamer - Interikleur
Interieur met kleur, dat is Interikleur. Interieurstylist & -blogger Renske weet raad met iedere ruimte. Laat je inspireren voor iedere ruimte.