Opbergruimte in de kinderkamer

Kinderen, ze hebben vaak veel te veel speelgoed wat ook nog eens op veel te veel plekken ligt. Chaos waar ouders doorgaans niet zo blij van worden. Ik heb twee kinderen, één chaoot (like his mom) en een super georganiseerde dochter die bizar goed kan opruimen (like her dad). Twee extremen wat dat betreft. Zoë haar kamer is om door een ringetje te halen en Gido, ja... Ik herken mezelf volledig in Gido. Hoe dan ook, het is heerlijk om opbergruimte te hebben voor het speelgoed.

Ikea kinderkamer opbergers

Er zijn natuurlijk ontelbaar manieren om te zorgen voor voldoende opbergruimte. Ikea heeft ook heerlijke opbergers voor de kinderkamer:

Opbergers voor de kinderkamer
Beperk de rommel en houd de kinderkamer opgeruimd met onze leuke en innovatieve kinderopbergmeubels. We hebben alles van dozen tot kledingkasten.

Super praktisch en als je er een leuke hack van maakt dan heb je ook weer iets tofs om te doen en waarschijnlijk een leuk meubel om te zien. Maar ook als je het zelf niet al te ingewikkeld wil maken, dan is het een prima keuze om uit te wijden naar Ikea. Toch kan het ook anders.

Opbergruimte maken op zolder

Onderstaande foto is van de makelaar en dit was de situatie toen we ons huis kochten. Overal zaten - lichtblauw gekleurde en gelakte - latjes, een knalrode muur en gestreept behang. Een plek waar ik ontzettend onrustig van werd en qua opbergruimte vond ik het ontzettend onpraktisch met een kast in het midden van de kamer.

Before situatie van de meisjeskamer

Dit is - op het kantoortje na - de kleinste kamer van ons huis. Maar daardoor niet minder mooi. Altans, na de verbouwing. Voordat we hier gingen verbouwen, ben ik eerst heel goed gaan bekijken hoe we deze ruimte zo praktisch en mooi mogelijk konden indelen. De schuine wand kun je als ingewikkeld bestempelen maar ik vind het heerlijk om mee te werken. Het zorgt ervoor dat je wat creatiever moet gaan nadenken.

Opbergruimte onder bed

Toen het plan bestond om een bedstee te bouwen, was ik meteen om. Dit past deze kamer zó goed. Ook zorgde dat meteen voor een enorme hoeveelheid aan opbergruimte: doordat het bed wat hoger is, ontstaat er veel ruimte onder het bed. Hier hebben we kastdeurtjes gemaakt waar we hele grote rolbakken in kwijt kunnen.

Opbergruimte onder de bedstee

Ja echt, dit is dezelfde ruimte. Met ontzettend veel opbergruimte. Het hoeft dus niet heel ingewikkeld te zijn. En ik begrijp dat niet iedereen een bedstee kan bouwen, maar denk vooral ook in mogelijkheden naast normale kasten.

Denk vooral in mogelijkheden naast normale kasten

Kijk ook wat er eventueel onder het bed kan en of je misschien in de schuinte nog iets kan fabriceren waar je spullen mooi netjes kan opbergen. Feitelijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Leer vooral de ruimte goed kennen! Laatst heb ik een ontwerp mogen maken voor een kinderkamer van 8m2. De wensen van de klant?:

  • Een bed van 140x200;
  • Een bureau/werkplek;
  • Ruimte voor knutselspullen;
  • Opbergmogelijkheden voor kleding;
  • Een spiegel, en....;
  • EEN BANK

Jaja, op 8m2. Hoe leuk was deze uitdaging? Wil je het ontwerp zien? Bekijk dan zeker even deze blog:

Kleine kinderkamer inrichten, de ruimte optimaal benutten
Ik mocht 8m2 vullen met een hoogslaper van 140x200, een bureau/werkplek, opbergruimte voor kleding én een bank! Wat? Hoe dan? Lees vooral verder!